NE ŽELITE DA BUDETE BELI KAO SIR? Navalite na ove namirnice i bićete preplanuli za tren oka!

04/08/2017

Zanimljivosti

Sunčanje

Leto je ove godine došlo ranije, ali u svom punom sjaju – sa nesnosnim vrućinama i suncem koje prži. Bilo da leto provodite u gradu ili se brčkate na moru, nešto što svi pokušavaju da dobiju sa prvim vrelim danima je tamniji ten. Nije ni čudo, jer noge u kratkim šorcevima i letnjim haljinicama izgledaju mnogo bolje ako ste preplanuli, a i lice je lepše kada dobije malo boje. Ukoliko ne volite da se čvarite ceo dan na suncu i imate malo vremena za sunčanje, onda vam hrana može biti vredan saveznik u dobijanju preplanulosti.

Evo koje namirnic će vam pomoći da dobijete bronzanu boju kože:

ŠARGAREPA

Već godinama je poznato da je šargarepa bogata karotenom koji doprinosi tamnjenju kože. Ipak, jedna šargarepa nije dovoljna da bi imala ikakvog efekta.
Potrebno je jesti bar tri do četiri šargarepe dnevno kako bi dale neki rezultat. Takođe, karoten iz šargarepe vaše telo iskoristiće samo ako ih jedete sirove.

Šargarepa

PARADAJZ

Složićete se da je ova povrćka mnogo sočniji izbor za grickanje od suve šargarepe, ali potrebno je pojesti 5 do 6 dnevno. Najbolji efekat ćete dobiti ako napravite salatu sa paradjizom i šargarepom. Ova kombinacija najbolje će vam pomoći da brže dobijete boju.

Paradajz

SPANAĆ

Ako želite instant crnjenje onda navalite na spanać! Pun je antioksidanata i beta-karotena koji pomažu koži da potamni. Možete ga jesti i kuvanog, ali najbolje efekte ćete dobiti ako ga jedete svežeg. Napravite salatu sa spanaćem, paradajzom i šargarepom pre nego što izađete na sunce i za 10 minuta sunčanja ćete primetiti razliku.

Spanać

KAJSIJE

Čak i oni koji nisu ljubitelji voća imaju potrebu za njim po vrućinama. Ako vam je cilj da pocrnite, ostavite tu sočnu nektarinu i izaberite njenu suvlju sestru – kajsiju. One u sebi sadrže prirodne pigmente koji im daju specifičnu zlaćamo-narandžasu boju. Konzumiranjem kajsija, ti pigmenti pomoći će vašoj koži da dobije preplanuli sjaj.

Kajsije

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...