Nećete verovati koliko JEGULJA se prokrijumčari kako bi završile na tanjiru

10/03/2018

Zanimljivosti

Jegulje

Sudeći po sajtu Ocean's Eel-even, izgleda da se na stotine miliona vrednosti ukrade iz evropskih mora. Tačnije, jegulja.
Po saopštenju grupe  koja se bori za održivi razvoj jegulja, Sustainable Eel Group (SEG), bar 110 miliona mladih jegulja je prokrijumčareno iz Evrope na azijske farme jegulja od početka ove godine.

Iako ovo možda zvuči čudno i beznačajno, ilegalno lovljenje jegulja i njihovo krijumčarenje je ogroman i ozbiljan problem.

Bebe jegulja su veoma male, veličine glisti, i može lako da se uhvati veliki broj ovakvih jeguljica u samo jednom navratu. Male jegulje se potom krijumčare na farme jegulja gde rastu sve dok ne stasaju dovoljno da završe kao slasan obrok.

Jegulje

SEC apeluje na Evropsku Uniju da što pre stane na kraj ovom problemu i spreči ilegalan lov i transport jegulji iz evropskih mora, pre nego što bude kasno. Oni navode da preteran lov jegulja ugrožava vrstu čija populacija je u znatnom padu, tako svrstavajući evropske jegulje u “kritično ugroženu vrstu”.

Jegulje su svojevrstan specijalitet koji se jede u mnogim zemljama, a evropska industrija jegulja veoma je jaka i  zapošljava više od 10 000 ljudi, tako da nelegalan lov i krijumčarenje jegulja nije uopšte zanemarljiv problem.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...