NEMA TELEFONA I MEJLOVA: Ovaj restoran prihvata jedino ručno pisane rezervacije koje im stignu POŠTOM

15/03/2018

Zanimljivosti

Pismo

Da li i vama smeta što vam za svaki ugostiteljski objekat ovih dana treba rezervacija?
Čak i kada uredno rezervišete svoje mesto, može se desiti da čekate u redu, a mnogi restorani su počeli i da naplaćuju rezervacije za udarne termine poput večernjih sati.
U Beogradu srećom restorani još nisu uveli tu taktiku, ali se rezervacije podrazumevaju.
Sve to može da bude malo opterećujuće, a jedan restorančić rešio je da se odupre tome.
U njemu možete rezervisati mesto samo na starinski način – ako pošaljete pismo u koverti sa markicom.

Restoran The Lost Kitchen nalazi se u američkoj državi Mejn i predstavlja mali ugostiteljski objekat koji je veoma posećen u periodu od maja do decembra. Prošle godine, ovaj restorančić sa 40 sedećih mesta bio je toliko popularan da je imao preko 10 000 rezervacija. Ove godine, kako bi držali potražnju na normalnom nivou koji mogu da ispune, restoran je rešio da oteža pravljenje rezervacija svojim gostima. Od tada, u ovom restoranu možete rezervisati mesto isključivo putem rukom napisanog pisma.

Pisanje pisma

- Mi smo staromodni ovde u The Lost Kitchen restoranu. Jednostavni smo, volimo sporiji način života, mi smo pravi žitlji Mejna. Mi preferiramo ljudski kontakt pre nego kompjutere, kao i ručno pisana pisma od onih iskucanih preko tastature. Intimna atmosfera čini naš restoran magičnim i ne želimo da se udaljimo od toga – rekla je glavna kuvarica Erin Frenš.

Restoran je napravio dokument koji specifikuje kako da pošaljete svoju rezervaciju, u kom terminu se šalju, koja veličina papira se koristi, na koji način da ostavite svoje podatke, koje poruke ne smete da pišete isl. Pisma se izvlače nasumično i srećni dobitnik se potom kontaktira kako bi se utvrdila njegova rezervacija. U dokumentu je takođe uključena lista drugih restorana u Mejnu kod kojih lakše mogu da se rezervišu mesta.

Veoma zanimljiv koncept, koji podiže ekskluzivitet jednog relativno običnog restorana i izdvaja ga od drugih, a pritom ne menja svoje vrednosti kako bi se prilagodio trendovima.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...