NIJE DOVOLJAN SAMO PRSTEN: Kolači za veridbu su novi trend koji je osvojio Instagram

11/08/2018

Zanimljivosti

Kolači za veridbu

Sezona venčanja, alii veridbi je u punom jeku. Naravno, poslastičari već trljaju ruke, a ove godine rešili su još više da se ovajde. Trenutno su u trendu verenički kolači u obliku šake sa vereničkim prstenom.

Instagram je poludeo za ovim trendom, bez kojeg izgleda ne može da prođe proslava veridbe. Iako je ovo običaj koji se nikada nije slavio kod nas, pod uticajem zapadnjačke kulture, sve više parova odlučuje se da napravi proslavu veridbe. Kao i ekalacija osamnaestih rođendana koji se proslavljaju kao svadba, tako je i ovaj događaj uzeo maha. Veridba u današnje vreme za mnoge nije intimna stvar dvoje ljudi, već treba svi da uživaju u činjenici da su pronašli jedno drugo. Pošto simpatična fotografija vereničkog prstena objavljena na društvenim mrežama više nije dovoljna, proslave veridbe postale su uobičajene čak i u našoj zemlji.
Naravno, poslstičari su prepoznali potencijal i napravili kolače baš za tu priliku. Najnoviji trend poslastica za veribdu predstavlja kolače u obliku šake sa vereničkim prstenom.

Kolači za veridbu

Naišavši na fotografije ovih kolača, zapitali smo se da to možda nije usamljen slučaj. Instagram nam je potvrdio da nije, pošto je ova društvena mreža preplavljena postovima o kolačima za veridbu.

Kako ispada, „šakasti“ kolači su sjajni za proslavu veridbe, ali i za pravljenje zanimljivih fotografija. Zbog čega su verovatno i postali toliko popularni.

Naravno, neki su otišli toliko daleko da ove kolače naručuju i za svadbeno veselje. Tada su prisutni kolači u obliku ženske šake sa prstenom, ali i u obliku muške ruke koja simbolizuje mladoženju.

Kolači za veridbu

Nije nam baš najjasnije zašto su ljudi poludeli za ovim kolačima, jer nam ne izgledaju baš privlačno. Šta više, pomalo je jezivo imati gomilu šaka na taniru.

Kolači za veridbu

Ipak, to je samo subjektivno mišljenje, koje je u velikoj manjini, obzirom da se ovi kolači traže kao ludi. I naši poslastičari su počeli da ih prave, što znači da tražnje ima. Da li zato što se ljudima stvarno sviđaju ili što je popularan trend, to je već lična stvar.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...