NIJE SAMO SLADOLED I PITA: Slatkiši koje Mek Donalds ima u ponudi širom sveta

20/02/2018

Zanimljivosti

Dezert

Mek Donalds je jedan od najvećih lanaca brze hrane u svetu. Iako bi trebalo da u svakoj zemlji ima sličnu ponudu hrane, zbog kulturoloških razlika i on mora da prilagođava svoj meni. Tako npr. u Indiji ne možete pojesti hamburger od govedine jer je u toj zemlji krava sveta životinja.
Svaka zemlja ima neki drugačiji Mek Donalds specijalitet, a zanimljivo je da se i slatkiši ove franšize razlikuju od države do države.
Dok smo mi navikli na sladoled, milk šejk, pitu i McFlurry, negde se u ovim restoranima mogu naći pravi biseri poslastičarskih ukusa.
Pogledajte kako poslastice u Mek Donalds restoranimaizgledaju širom sveta.

Kolači makaruns u Parizu

Za 1.20 evra, u Mek Donaldsu u Parizu možete kupiti jedan od ovih lepih i raznobojnih makaruns kolača. Kao da Parižanima fali neverovatnih poslastičarskih đakonija...

Makaruns kolači

McFlurry od kokosovog uglja u Indoneziji

Kao deo Snupi tematske promocije, Mek Donalds u Indoneziji plasirao je McFlurry sa kokosovim ugljem. Nismo baš sigurni kakve veze on ima sa Snupijem, ali zvuči zanimljivo i naizgled ukusno.

Mc Flurry sa kokosovim ugljem

Tiramisu McFlurry na Tajlandu

Kada pričamo o McFlurry-ju koji su interesantnijih ukusa od onih koje možemo kupiti u našoj državi, moramo da pomenemo McFlurry sa ukusom tiramisua koji Mek Donalds na Tajlandu ima na svom meniju.

Tiramisu Mc FlurryTiramisu Mc Flurry

Sladoled kup u Brazilu

Mek Donaldsov sladoled u Brazilu igra u drugačijoj ligi od one koja se nama nudi: najekstravagantniji sladoled ove franšize kod nas je sladoled sa duplim prelivom. Nasuprot tome, Brazilci uživaju u pravom sladolednom kupu na više nivoa, sa farofom i čokoladnim rolerima.

Sladoled

Vafli sa taro sladoledom u Hong Kongu

Za to vreme, u Hong Kongu, ukusi sladoleda ne staju kod čokolade i vanile. U Mek Donaldsu u ovoj zemlji možete probati vafle sa taro (tropska biljka orašastog ukusa) sladoledom, Oreo keksom i čokoladnim kornetom. Pravi slatki doručak.

Vafli sa taro sladoledom

Palačinke sa karmelom u Urugvaju

Dezert „Pancake Helado“, koje služi urugvajski Mek Donalds, sastoji se od američkih palačinki punjenih karamelom preko kojih se topi velika kugla sladoleda.

Palačinke

Pita od zmajevog voća u Maleziji

U Maleziji možete probati nešto interesantnije od Mek Donaldsove pite sa jabukom, vanilom ili šumskim voćem – pitu koja je napunjena filom od zmajevog voća, ananasa, jabuka i nata de coco (nešto nalik na želeu, pravi se od fermentisane kokosove vode).

Pita sa zmajevim voćem

Desert od slatkog sira i suvog grožđa u Rumuniji

Ljudi obično idu u Mek Donalds zato što ne žele da eksperimentišu sa ukusima. Iako imaju neke varijacije, u principu znate šta dobijate. Ipak, ovaj dezert koji na svom meniju ima Mek Donalds u Rumuniji, napravljen od rumunskog peciva sa slatkim sirom i suvim grožđem je nešto što bismo sigurno želeli da probamo.

Rumunsko pecivo sa slatkim sirom

Čokoladni pomfrit u Japanu

Mek Donalds je ipak najpoznatiji po svom pomfritu. Zato u njihovim restoranima u Japanu imate priliku da probate pomfrit preliven čokoladom koji oni smatraju idealnim dezertom.

Čokoladni pomfrit

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...