NIJE SAMO SLADOLED I PITA: Slatkiši koje Mek Donalds ima u ponudi širom sveta

20/02/2018

Zanimljivosti

Dezert

Mek Donalds je jedan od najvećih lanaca brze hrane u svetu. Iako bi trebalo da u svakoj zemlji ima sličnu ponudu hrane, zbog kulturoloških razlika i on mora da prilagođava svoj meni. Tako npr. u Indiji ne možete pojesti hamburger od govedine jer je u toj zemlji krava sveta životinja.
Svaka zemlja ima neki drugačiji Mek Donalds specijalitet, a zanimljivo je da se i slatkiši ove franšize razlikuju od države do države.
Dok smo mi navikli na sladoled, milk šejk, pitu i McFlurry, negde se u ovim restoranima mogu naći pravi biseri poslastičarskih ukusa.
Pogledajte kako poslastice u Mek Donalds restoranimaizgledaju širom sveta.

Kolači makaruns u Parizu

Za 1.20 evra, u Mek Donaldsu u Parizu možete kupiti jedan od ovih lepih i raznobojnih makaruns kolača. Kao da Parižanima fali neverovatnih poslastičarskih đakonija...

Makaruns kolači

McFlurry od kokosovog uglja u Indoneziji

Kao deo Snupi tematske promocije, Mek Donalds u Indoneziji plasirao je McFlurry sa kokosovim ugljem. Nismo baš sigurni kakve veze on ima sa Snupijem, ali zvuči zanimljivo i naizgled ukusno.

Mc Flurry sa kokosovim ugljem

Tiramisu McFlurry na Tajlandu

Kada pričamo o McFlurry-ju koji su interesantnijih ukusa od onih koje možemo kupiti u našoj državi, moramo da pomenemo McFlurry sa ukusom tiramisua koji Mek Donalds na Tajlandu ima na svom meniju.

Tiramisu Mc FlurryTiramisu Mc Flurry

Sladoled kup u Brazilu

Mek Donaldsov sladoled u Brazilu igra u drugačijoj ligi od one koja se nama nudi: najekstravagantniji sladoled ove franšize kod nas je sladoled sa duplim prelivom. Nasuprot tome, Brazilci uživaju u pravom sladolednom kupu na više nivoa, sa farofom i čokoladnim rolerima.

Sladoled

Vafli sa taro sladoledom u Hong Kongu

Za to vreme, u Hong Kongu, ukusi sladoleda ne staju kod čokolade i vanile. U Mek Donaldsu u ovoj zemlji možete probati vafle sa taro (tropska biljka orašastog ukusa) sladoledom, Oreo keksom i čokoladnim kornetom. Pravi slatki doručak.

Vafli sa taro sladoledom

Palačinke sa karmelom u Urugvaju

Dezert „Pancake Helado“, koje služi urugvajski Mek Donalds, sastoji se od američkih palačinki punjenih karamelom preko kojih se topi velika kugla sladoleda.

Palačinke

Pita od zmajevog voća u Maleziji

U Maleziji možete probati nešto interesantnije od Mek Donaldsove pite sa jabukom, vanilom ili šumskim voćem – pitu koja je napunjena filom od zmajevog voća, ananasa, jabuka i nata de coco (nešto nalik na želeu, pravi se od fermentisane kokosove vode).

Pita sa zmajevim voćem

Desert od slatkog sira i suvog grožđa u Rumuniji

Ljudi obično idu u Mek Donalds zato što ne žele da eksperimentišu sa ukusima. Iako imaju neke varijacije, u principu znate šta dobijate. Ipak, ovaj dezert koji na svom meniju ima Mek Donalds u Rumuniji, napravljen od rumunskog peciva sa slatkim sirom i suvim grožđem je nešto što bismo sigurno želeli da probamo.

Rumunsko pecivo sa slatkim sirom

Čokoladni pomfrit u Japanu

Mek Donalds je ipak najpoznatiji po svom pomfritu. Zato u njihovim restoranima u Japanu imate priliku da probate pomfrit preliven čokoladom koji oni smatraju idealnim dezertom.

Čokoladni pomfrit

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...