NISU SAMO EKSKLUZIVNI RESTORANI NA LISTI: Dva štanda ulične hrane dobila MIŠELINOVU ZVEZDICU

13/06/2017

Zanimljivosti

Ulična hrana

Već decenijama ekskluzivni restorani bore se kao ljuti lavovi da dobiju najprestižnije kulinarsko priznanje – Mišelinovu zvezdicu. Ona je zaštitni znak visoke kuhinje i izvanredne sposobnosti i mašte kuvara, a ocenjuje se i celokupno iskustvo, tako da su restorani koji imaju Mišelinovu zvezdicu obično uštirkani, sterilni i u kojima je sve na note. Zato mnogi kuvari u poslednje vreme ni ne prihvataju ovu nagradu poput belgijske kuvarice Karen Kejgnart, a njene razloge pročitajte ovde.

Ipak, izgleda da je Mišelin napokon snizio standarde, jer je u svom singapurskom vodiču za 2016. godinu ubrojio i dva štanda sa uličnom hranom. Gastronomi, kuvari, restoranski kritičari i celokupna restoranska industrija bila je šokirana time što su se štandovi Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle i Hill Street Tai Hwa Pork Noodle našli na Mišelinovim stranicama. Obzirom na to da je pre par meseci Mišelin dodelio zvezdicu pogrešnom restoranu, mnogi su mislili da im se opet pokrala greška.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle restoran

Ali ne, ovaj put nije došlo do zabune. Mišelinovi stručnjaci smatraju da je hrana ova dva štanda u rangu sa najboljim svetskim specijalitetima i da zbog svog kvaliteta zaslužuju po Mišelinovu zvezdicu.
Neki su negodovali što je ulična hrana svrstana rame uz rame sa jelima najprestižnijih restorana, ali je većina delovala veoma pozitivno i komentarisala kako je krajnje vreme da se na listi nađu i neka mesta pristučnija običnim ljudima, a koja imaju izvrstan meni.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle restoran

Kad se podvuče crta, ovo je odličan primer kako je dobra hrana dobra bez obzira da li se jede na ulici ili u ekskluzivnom restoranu.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle restoran

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...