NOVI REKORD: Najduži hot dog na svetu dugačak je neverovatnih 1.417 metara

17/08/2018

Zanimljivosti

Hot dog

Ginisova knjiga rekorda puna je narazličitijih, i nekih vrlo suludih, rekorda. Izgleda da za svaku kategoriju postoji neki, dok se novi izmišljaju svakog dana. Ipak, rekordi vezani za najveću/najtežu/najdužu hranu stalno nailaze na nove izazivače.

Tako su kuvari u Gvadalahari pokušali da obore rekord za najduži hot dog u svetu. U tome su bili uspešni, pa je Meksiko ušao u Ginisovu knjigu rekorda u ovoj kategoriji.

Predhodni rekord držao je Japan koji je napravio hot dog dugačak 325, 56 metara, a Meksikanci su ga uveliko premašili. Njihov sendvič sa kobasicom ima nezapamćenih 1.417 metara.

Četiri sata trebalo je meksičkim kuvarima da postave lepinje u cik-cak kako bi dobili željenu dužinu. Za najduži hot dog utoršeno je čak 10.000 kobasica, 100 kilograma kečapa i majoneza, kao i 75 kilograma senfa.

Najduži hot dog

Svaki hot dog u nizu nije prelazio propisanu standardnu dužinu od 18 centimetara, a  svakom bilo dovoljno priloga d može da se pojede pojedinačno.
 - Za ovaj poduhvat smo se pripremali godinu dana. Ta ideja nam je pala na pamet jer znamo koliko stanovnici Gvadalahare vole hot dog – izjavili su organizatori.

Oko 2.000 ljudi bilo je pozvano na degustaciju najdužeg hot doga na svetu, koji je posle zvaničnog merenja, pojeden za duplo manje vremena nego što je trebalo da se napravi.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...