NOVI REKORD: Najduži hot dog na svetu dugačak je neverovatnih 1.417 metara

17/08/2018

Zanimljivosti

Hot dog

Ginisova knjiga rekorda puna je narazličitijih, i nekih vrlo suludih, rekorda. Izgleda da za svaku kategoriju postoji neki, dok se novi izmišljaju svakog dana. Ipak, rekordi vezani za najveću/najtežu/najdužu hranu stalno nailaze na nove izazivače.

Tako su kuvari u Gvadalahari pokušali da obore rekord za najduži hot dog u svetu. U tome su bili uspešni, pa je Meksiko ušao u Ginisovu knjigu rekorda u ovoj kategoriji.

Predhodni rekord držao je Japan koji je napravio hot dog dugačak 325, 56 metara, a Meksikanci su ga uveliko premašili. Njihov sendvič sa kobasicom ima nezapamćenih 1.417 metara.

Četiri sata trebalo je meksičkim kuvarima da postave lepinje u cik-cak kako bi dobili željenu dužinu. Za najduži hot dog utoršeno je čak 10.000 kobasica, 100 kilograma kečapa i majoneza, kao i 75 kilograma senfa.

Najduži hot dog

Svaki hot dog u nizu nije prelazio propisanu standardnu dužinu od 18 centimetara, a  svakom bilo dovoljno priloga d može da se pojede pojedinačno.
 - Za ovaj poduhvat smo se pripremali godinu dana. Ta ideja nam je pala na pamet jer znamo koliko stanovnici Gvadalahare vole hot dog – izjavili su organizatori.

Oko 2.000 ljudi bilo je pozvano na degustaciju najdužeg hot doga na svetu, koji je posle zvaničnog merenja, pojeden za duplo manje vremena nego što je trebalo da se napravi.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...