NOVI REKORD: Najduži hot dog na svetu dugačak je neverovatnih 1.417 metara

17/08/2018

Zanimljivosti

Hot dog

Ginisova knjiga rekorda puna je narazličitijih, i nekih vrlo suludih, rekorda. Izgleda da za svaku kategoriju postoji neki, dok se novi izmišljaju svakog dana. Ipak, rekordi vezani za najveću/najtežu/najdužu hranu stalno nailaze na nove izazivače.

Tako su kuvari u Gvadalahari pokušali da obore rekord za najduži hot dog u svetu. U tome su bili uspešni, pa je Meksiko ušao u Ginisovu knjigu rekorda u ovoj kategoriji.

Predhodni rekord držao je Japan koji je napravio hot dog dugačak 325, 56 metara, a Meksikanci su ga uveliko premašili. Njihov sendvič sa kobasicom ima nezapamćenih 1.417 metara.

Četiri sata trebalo je meksičkim kuvarima da postave lepinje u cik-cak kako bi dobili željenu dužinu. Za najduži hot dog utoršeno je čak 10.000 kobasica, 100 kilograma kečapa i majoneza, kao i 75 kilograma senfa.

Najduži hot dog

Svaki hot dog u nizu nije prelazio propisanu standardnu dužinu od 18 centimetara, a  svakom bilo dovoljno priloga d može da se pojede pojedinačno.
 - Za ovaj poduhvat smo se pripremali godinu dana. Ta ideja nam je pala na pamet jer znamo koliko stanovnici Gvadalahare vole hot dog – izjavili su organizatori.

Oko 2.000 ljudi bilo je pozvano na degustaciju najdužeg hot doga na svetu, koji je posle zvaničnog merenja, pojeden za duplo manje vremena nego što je trebalo da se napravi.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...