Novi tip lanca restorana brze hrane otvara se u Kini, a na meniju je SAMO LOSOS

13/03/2018

Zanimljivosti

Losos
Restorani koji svoj meni baziraju samo na jednom glavnom sastojku, postaju sve veći hit u svetu.
Zato najveći norveški proizvođač lososa planira da otvori lanac brze hrane u Kini, u kome će se služiti samo jela od ove ribe.

Marine Harvest kompanija već ima 5 restorana ovog tipa u Tajvanu, pod nazivom Supreme Salmon, a sada planira da ovaj koncept proširi i na Kinu i to na 2000 lokacija.

Kompanija veruje da će lanac, koji na služi jela poput losos gyoza, rižoto od lososa i lososa sa prženim povrćem, proširiti potražnju rastuće srednje klase za ovom uzgajanom ribom

Konzumacija lososa u Kini je ograničena na hotele i prestižne restorane, a kompanija se nada da će njegova dostupnost u njihovim restoranima podstaći ljude da ga više uvrstavaju u svoju ishranu.

- Naše istraživanje tržišta pokazalo je da kineske mušterije posmatraju losos kao ukusnu, modernu i zdravu namirnicu. Ipak, ne znaju mnogo o proizvodu i žele više varijacija u njegovom pripremanju i načinima na koji mogu da ga konzumiraju – rekao je Ola Bratvol, šef operativne prodaje i marketinga kompanije Marine Harvest.

Losos

Odnosi između Norveške i Kine narušeni su pošto je Nobelova nagrada za mir 2010. godine dodeljena kineskom disidentu Liju Ksiabou. Pošto je nagrada uručena, Kina je uvela rigoroznu kontrolu uvoza norveškog lososa, što je dovelo do kolapsa prodaje ove namirnice u Kini.
Veze između ove dve zemlje normalizovale su se krajem 2016. godine, a kompanija Marine Harvest se nada da će otvaranjem ovih restorana porasti kineska tražnja za uzgajanim norveškim lososom.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...