Novi tip lanca restorana brze hrane otvara se u Kini, a na meniju je SAMO LOSOS

13/03/2018

Zanimljivosti

Losos
Restorani koji svoj meni baziraju samo na jednom glavnom sastojku, postaju sve veći hit u svetu.
Zato najveći norveški proizvođač lososa planira da otvori lanac brze hrane u Kini, u kome će se služiti samo jela od ove ribe.

Marine Harvest kompanija već ima 5 restorana ovog tipa u Tajvanu, pod nazivom Supreme Salmon, a sada planira da ovaj koncept proširi i na Kinu i to na 2000 lokacija.

Kompanija veruje da će lanac, koji na služi jela poput losos gyoza, rižoto od lososa i lososa sa prženim povrćem, proširiti potražnju rastuće srednje klase za ovom uzgajanom ribom

Konzumacija lososa u Kini je ograničena na hotele i prestižne restorane, a kompanija se nada da će njegova dostupnost u njihovim restoranima podstaći ljude da ga više uvrstavaju u svoju ishranu.

- Naše istraživanje tržišta pokazalo je da kineske mušterije posmatraju losos kao ukusnu, modernu i zdravu namirnicu. Ipak, ne znaju mnogo o proizvodu i žele više varijacija u njegovom pripremanju i načinima na koji mogu da ga konzumiraju – rekao je Ola Bratvol, šef operativne prodaje i marketinga kompanije Marine Harvest.

Losos

Odnosi između Norveške i Kine narušeni su pošto je Nobelova nagrada za mir 2010. godine dodeljena kineskom disidentu Liju Ksiabou. Pošto je nagrada uručena, Kina je uvela rigoroznu kontrolu uvoza norveškog lososa, što je dovelo do kolapsa prodaje ove namirnice u Kini.
Veze između ove dve zemlje normalizovale su se krajem 2016. godine, a kompanija Marine Harvest se nada da će otvaranjem ovih restorana porasti kineska tražnja za uzgajanim norveškim lososom.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...