NOVINE U STAROM DELU GRADA: U Skadarliji će uskoro teći fontane piva, vina i soka od maline!

19/07/2017

Novosti

Skadarlija

Skadarlija je nezaobilazno mesto svih beogradskih turista, ali i lokalaca koji vole da uživaju u njenom boemskom duhu. Ona je dom najstarijih restorana u Beogradu poput "Tri šešira" i "Dva jelena", pravi je odraz starobeogradskog života i biser istorije koji oslikava čar minulih dana.

Nema sumnje da će posle rekonstrukcije kaldrme koja bi trebalo da počne u septembru, Skadarlija izaći lepša i bolja, sa mnogobrojnim zanimljivim novinama.

Jedna od najinteresantnijih inovacija koja se najavljuje su neobične fontane iz kojih će teći pivo, vino i sok od malina.

Društvo Skadarlije ući će u ovaj projekat sa slovenačkom firmom „Etra d.o.o“, a čeka se i zainteresovana „domaća strana“, kao i odobrenje gradskih čelnika.

Zamišljeno je da na svakoj od tri ulazne kapije bude po jedna fontana  - iz jedne će teći pivo, iz druge vino, a iz treće sok od malina, kao tradicionalan srpski proizvod.
Ove moderne fontane biće električne, a posetioci će moći da kupe posebne krigle sa čipom na dnu koji očitava broj „programiranih“ točenja. Kompjuter kontroliše svako točenje, a sok od malina, vino i pivo biće smešteni ispod površine.
Piće koje izaberete moći ćete da pijuckate u lepo sređenom, ograđenom i natkrivenom prostoru koji će okruživati svaku od ovih fontana.

Dragan Gligorijević, predsednik Društva Skadarlija, kaže da će čitav dizaj morati da se uklopi u već postojeći eksterijer, kako ove fontane ne bi narušile duh Skadarlije. Po njeggovim rečima, iako su ove inovacije moderne, nikako neće naružiti tradicionalni i rustični izgled Skadarlije koji je i njeno najveće blago.

Skadarlija

Osim fontana sa pivom, vinom i sokom od malina, najavljuje se još jedna novina u Skadarliji  - dečiji restoran!

Na mestu zatvorenog restorana „Dva bela goluba“  planirano je da se sledeće godine otvori restoran gde će glavni gosti biti deca. Ideja je da deca izvode roditelje na večeru umesto obrnuto, da umesto kafe piju toplu čokoladu i da sede na drvenim konjićima, u ambijentu koji je potpuno adaptiran za decu.

Ovakav koncept ne postoji nigde, tako da ako se ovaj plan realizuje Beograd će postati prvi grad na svetu koji ima dečiji restoran.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...