NOVINE U STAROM DELU GRADA: U Skadarliji će uskoro teći fontane piva, vina i soka od maline!

19/07/2017

Novosti

Skadarlija

Skadarlija je nezaobilazno mesto svih beogradskih turista, ali i lokalaca koji vole da uživaju u njenom boemskom duhu. Ona je dom najstarijih restorana u Beogradu poput "Tri šešira" i "Dva jelena", pravi je odraz starobeogradskog života i biser istorije koji oslikava čar minulih dana.

Nema sumnje da će posle rekonstrukcije kaldrme koja bi trebalo da počne u septembru, Skadarlija izaći lepša i bolja, sa mnogobrojnim zanimljivim novinama.

Jedna od najinteresantnijih inovacija koja se najavljuje su neobične fontane iz kojih će teći pivo, vino i sok od malina.

Društvo Skadarlije ući će u ovaj projekat sa slovenačkom firmom „Etra d.o.o“, a čeka se i zainteresovana „domaća strana“, kao i odobrenje gradskih čelnika.

Zamišljeno je da na svakoj od tri ulazne kapije bude po jedna fontana  - iz jedne će teći pivo, iz druge vino, a iz treće sok od malina, kao tradicionalan srpski proizvod.
Ove moderne fontane biće električne, a posetioci će moći da kupe posebne krigle sa čipom na dnu koji očitava broj „programiranih“ točenja. Kompjuter kontroliše svako točenje, a sok od malina, vino i pivo biće smešteni ispod površine.
Piće koje izaberete moći ćete da pijuckate u lepo sređenom, ograđenom i natkrivenom prostoru koji će okruživati svaku od ovih fontana.

Dragan Gligorijević, predsednik Društva Skadarlija, kaže da će čitav dizaj morati da se uklopi u već postojeći eksterijer, kako ove fontane ne bi narušile duh Skadarlije. Po njeggovim rečima, iako su ove inovacije moderne, nikako neće naružiti tradicionalni i rustični izgled Skadarlije koji je i njeno najveće blago.

Skadarlija

Osim fontana sa pivom, vinom i sokom od malina, najavljuje se još jedna novina u Skadarliji  - dečiji restoran!

Na mestu zatvorenog restorana „Dva bela goluba“  planirano je da se sledeće godine otvori restoran gde će glavni gosti biti deca. Ideja je da deca izvode roditelje na večeru umesto obrnuto, da umesto kafe piju toplu čokoladu i da sede na drvenim konjićima, u ambijentu koji je potpuno adaptiran za decu.

Ovakav koncept ne postoji nigde, tako da ako se ovaj plan realizuje Beograd će postati prvi grad na svetu koji ima dečiji restoran.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...