OK, ZBUNJENI SMO: Bangkok objavio zabranu prodaje ulične hrane, a potom održavanje Festivala ulične hrane

28/04/2017

Zanimljivosti

Ulična hrana u Bangkoku

Tajlandske novine objavile su vest da će se u junu održati Festival ulične hrane u Bangkoku. Što ima smisla jer ovaj grad važi za jedan od najboljih gradova na svetu što se tiče ponude ove vrste hrane.

Stvari postaju zbunjujuće jer samo pre par dana isti mediji su objavili da gradske vlasti planiraju da zabrane uličnu hranu u Bangkoku.

Vanlop Suvandi, glavni savetnik bankokskog guvernera, veoma jasno je izjavio da planiraju da zabrane sve oblike uličnog prodavanja hrane.

- Radimo na tome da ulice raščistimo od prodavača hrane u svih 50 opština Bangkoka i vratimo trotoare pešacima. Ulični prodavci hrane dugo su zauzimali najveći deo trotoara i vreme je da se tome stane na kraj. Već smo im obezbedili mesta na pijacama gde mogu svoju hranu i proizvode prodavati legalno. Nećemo odustati od ove akcije – svaki ulični prodavač moraće da se preseli“, izjavio je on.

Bangkokski festival ulične hrane podrazumeva da uz pesmu i druge manifestacije, ulični prodavci hrane pokažu svoje kulinarske specijalitete duž najvećih turističkih ulica grada.

Što je totalno protivno izjavi bankokskih vlasti od pre samo nekoliko dana.

Zbunjujuć razvoj događaja koje je sve naveo da se pitaju da li je ili nije ulična hrana zabranjena na ulicama Bangkoka.

Ulična hrana u Bangkoku

Odgovor na to pitanje je još nejasan, mada je Vanlop već promenio ploču i mišljenje u samo tri kratka dana.

- Prodaja ulične hrane biće dozvoljena, dok ćemo se mi truditi da ulice održavamo čistim i urednim, ali prodavači moraju da poštuju zakon – glasila je njegova izjava.

Osim što je totalno kontradiktorna, takođe nema ni mnogo smisla. Kao ni cela ova nepotrebna situacija kad smo kod toga.

Ulična hrana u Bangkoku

Na kraju, možemo zaključiti da ulična hrana neće biti zabranjena i da će Festival ulične hrane ipak da se održi u junu kako je i planirano.
Ipak sačekajte pre nego što kupite karte za njega. Vlada još uvek izgleda prilično zbunjena i ne zna tačno šta hoće, pa nije isključeno da opet izdaju zabranu. A potom je skinu posle par dana, ako im se ćefne.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...