OMAŽ NAJPOMODARNIJOJ VOĆKI: Avokado uskoro dobija svoj MUZEJ

11/04/2018

Zanimljivosti

Avokado

Poslednji trendovi po pitanju mezeja nisu vezani za umetnike i slike, već za  - hranu.

Tako je Muzej sladoleda prošle godine napravio pravi bum, sa gomilom posetioca koji su želeli da vide omaž svom omiljenom slatkišu.
Sladoled nije jedina hrana koja ima svoj sopstveni muzej, a sada mu se pridružuje i avokado.

Bilo je samo pitanje vremena kada će ova voćka dobiti umetnički prostor posvećen njoj, obzirom da je već zaposela sve ostale sfere.

Muzej avokada pod imenom The Cado otvara se u San Dijegu, i to na površini od 623 metra kvadratnih.

The Cado je napravljen od 16 kontenjera za isporuku robe i sadržaće 7 soba, od kojih će svaka biti posvećena različitom čulu koje percipira avokado.

Biće tu zidovi napravljeni od kože avokada u različitim stanjima sazrevanja, audio kaseta koja objašnjava put koji avokado pređe od drveta do rafova u prodavnicama, a iz muzeja su čak najavili da će prikazati miris avokadovog šuma. Nikom nije jasno kojom metodom će zabeležiti i prikazati zvuk avokada, ali obećali su da će uspeti.
Nismo ni znali da avokado ima zvuk, ali možda ćemo biti u prilici da ga čujemo u ovom muzeju.

Avokado

Postavlja se pitanje kakvu vrednost ovaj muzej uopšte nudi? Obzirom na najavljene instalacije, sve to možete saznati i na internetu, bez da potrošite 27 dolara koliko košta ulaznica.

Odgovor leži (kao i većina stvari u današnje vreme) u društvenim mrežama. Avokado je sjajan za slikanje, a u sam muzej sadržaće jednu sobu uređenu u stilu starinskih šminkernica, kao i zid od 30 metra ofaban u ombre stilu. Sve je idealno za fotkanje za Instagram, što je  izgleda i poenta ovog muzeja.

Naravno, moći da uživate u nekim kulinarskim specijalitetima od avokada, mada to možete i u obliženjem restoranu ili u udobnosti svog doma, bez gomile ljudi koji jure najbolji ugao za fotografiju koju će okačiti na Instagram.

Muzej The Cado otvara se u San Dijegu 6. juna, a ulaznice po ceni od 27 dolara već su dostupne u online prodaji.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...