OMAŽ OMILJENOJ LETNJOJ POSLASTICI: Zavirite u Muzej sladoleda

15/09/2017

Zanimljivosti

Muzej sladoleda

Svi znamo da sladoled vuče korene iz Italije. Zato bi bilo logično da se muzej posvećen ovoj omiljenoj letnjoj poslastici nalazi baš tamo zar ne?
Logika vas neće izneveriti pošto u Italiji stvarno postoji Muzej sladoleda, otvoren pre par godina.

Ipak, obzirom da je uređen u malo previše umetničkom i ozbiljnom stilu, ljudima više i nije baš zanimljiv.
Pogotovo sada kada se otvario američki Muzej sladoleda koji je šareniji i zabavniji.

Muzej sladoleda
Amerikanci su poznati po tome da vole da preteruju, pa su ovog leta napravili najveći Muzej sladoleda na svetu. Postavljen je privremeno u Njujorku, a potom se preselio u Los Anđeles.

Njujorška postavka imala je instalacije sladoleda koje je radilo preko 30 umetnika, veliki bazen pun slatkih mrvica, kao i Čokoladno veće.

Muzej sladoleda

Tu se nalazila i čokoladna komora puna čokoladnih fontana, besplatnih uzoraka čokolade, a na velikom ekranu predstavljen je video u kom se prikazuje topljenje čokolade. Posebno zanimljivo bilo je pravljenje velikog sladolednog kupa u kome su učestvovali posetioci.

Muzej sladoleda

Potom je ovaj Muzej sladoleda napustio Njujork i preseljen je u Los Anđeles, gde je bio još grandiozniji.

Muzej sladoleda

Lokacija u ovom gradu bila je četiri puta, a sladoledna avantura odvijala se u čak 12 prostorija koje su odavale različite omaže ovom slatkišu.

Muzej sladoleda

Svaka soba priča posebnu priču o sladoledu sa instalacijama i jarkim bojama.

Muzej sladoleda

Tu je soba sa uličnim muralima Los Anđelesa, soba u kojoj možete probati svoj prvi muzejski sladoled, ali i vrlo zanimljiva soba s bananama gde morate da rešite jedan zadatak, nakon čega možete da se poigrate i osvojite šećernu vatu koja se nalazi tik do sobe u bojama duge.

Muzej sladoleda

Jedna prostorija posvećena je i svim mogućim sastojcima od kojih se sladoled pravi, dekoraciji, ali načinu za njegovo pakovanje ili serviranje.

Muzej sladoleda

Interesovanje je toliko da je muzej pomerio vreme zatvaranja sa početka septembra na oktobar, a šuška se da će možda ostati otvoren i do februara iduće godine.
Nema dileme, sladoled je očigledno najomiljeniji letnji slatkiš i kao takav treba da ima svoj muzej u svakom gradu na svetu.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...