OSTAVI MOBILNI, DOBIĆEŠ POPUST: Ovaj restoran nudi ogromne prednosti onima koji na ulazu ostave svoj telefon

26/02/2018

Zanimljivosti

Korišćenje mobilnih telefona u restoranu

Da smo svi postali previše zavisni od tehnologije surova je realnost koju mnogi od nas ne priznaju. Ipak, kada smo razdvojeni od svog mobilnog drugara, to se i te kako oseti.
Iako je nekima neophodan za posao, mnogi od nas provode i više vremena na telefonu nego što je to potrebno, ili čak preporučljivo.
Tako svuda možete videti ljude zapiljene u mali ekran, a ni restorani nisu pošteđeni toga.

Zbog toga su mnogi barovi i kafići usvojili princip “Nemamo WIFI, pričajte međusobno”, kako bi podstrekli ljude da se druže sa osobama sa kojima su izašli na piće.

Vlasnici pab-restorana “The Fat Boar” su ipak odlučili da preduzmu malo drastičnije mere. Njihova taktika ne zasniva se na zabrani korišćenja mobilnih telefona, već na sistemu nagrađivanja onih koji ih se odreknu na par sati.

Korišćenje mobilnih telefona u restoranu

Na samom ulazu u pab suočićete se sa odlukom  - da li želite da ostavite svoj telefon dok ne krenete kući u zamenu za 25% popusta na sve što pojedete?
Ova akcija održava se svakog ponedeljka pod nazivom “Mobile Free Monday”

Odluku o ponedeljku bez mobilnog telefona, pab je objavio na svojoj Fejsbuk stranici, a post je dobio izuzetno pozitivne reakcije i potom besomučno šerovan, čime je ovaj mali restoran postao planetarno poznat.

Mobilni telefoni u korpi

- Moram da priznam da sam ja prvi koji je stalno zalepljen za ekran mobilnog telefona. U vremenu kada smo svi zauzeti, ovi uređaji su način da budemo u toku sa svima. Ipak, smatram da to nije zdravo i da nam treba kolektivno odvikavanje. Zato sam smislio način da motivišem naše najvernije posetiteljeda maksimalno iskoriste svoje veče i na neki način pobegnu od svih suvišnih informacija kojima smo stalno bombardovani. Trudimo se da posetiocima da osiguramo dobru atmosferu i živu muziku, a mobilni telefoni nam prečesto odvlače pažnju od druženja sa prijateljima i uživanju u provodu – rekao je vlasnik paba, Rič Vatkin.

Nagrada uvek ima bolji efekat, tako da je ovo savršena strategija.
Uostalom, na vama je izbor da li više želite da zadržite svoj telefon i platite punu cenu, ili da iskoristite popust i provedete kvalitetno  vreme sa društvom sa kojim ste došli.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...