Ovaj čokoladni PUDING košta basnoslovnih 35.000 dolara!

13/11/2017

Zanimljivosti

Najskuplji puding na svetu

35.000 dolara je mnogo novca. Ovom svotom možete da kupite omanju garsonjeru, skup automobil, da platite put oko sveta ili da probate najskuplji čokoladni puding na svetu.

Devised by the British company Wave Jewelry and Chef Marc Guilber

Zove se Wave Jewelry dezert i osmislio ga je kuvar Mark Gilber u saradnji sa Wave juvelirnicom koja mu daje dijamantski sjaj, a na meniju je restorana hotela Lindeth Howe u Engleskoj.

Da budemo pravični, ovo nije obični puding. Pravi se od pomoransži, breskvi, belgijske čokolade sa ukusom viskija, slojem želea od šampanjca i jestivih listića od zlata, a dizajniran je tako da izgleda kao Fabrižejevo jaje.

Najskuplji puding na svetu

Ipak, to nije sve. Ukrašen je ručno izrađenim cvetićima od čokolade, još jestivog zlatnog lišća, kavijarom od jagode i prstenom sa dijamantom od 2.62 karata.

Basnoslovna cifra od 35.000 dolara ne uključuje samo ovaj ekstravagantni čokoladni puding, već i noćenje i večeru u hotelu Lindeth Howe sa četiri zvezdice, kao i bocu Chateau d’Yquem – jedno od najboljih i najskupljih dezertnih vina koje košta oko 800 dolara po flaši.

Najskuplji puding na svetu

Ipak, bez obzira na cenu, ovo nije najskuplji dezert na svetu. Trenutna titula najskupljeg dezerta na svetu po Ginisovoj knjii rekorda pripada Frrrozen Haute Chocolate dezertu njujorškog restorana Serendipity 3 koji košta 25.000 dolara.

Serendipity 3 ne mora da se brine za svoju titulu sve dok neko ne odluči da proba čokoladni puding od 35.000 dolara koji do sada još uvek nije bio naručen.

Ukoliko imate nekoliko desetina hiljada dolara viška i želite da budete prvi koji će probati ovaj dezert, moraćete da ga naručite tri nedelje unapred, kako bi mogao da se napravi dijamanski prsten baš po vašim merama.

Do tada, u vitrini u Lindeth Howe-u svi znatiželjci mogu videti kako izgleda 35.000 dolara u vidu dezerta.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...