Ovaj restoran napravio je zdrav meni za decu i izaziva lance brze hrane da urade isto

21/09/2017

Zanimljivosti

Dete jede u Mek Donaldsu

Panera Bread, lanac restoran koji služi supe, sendviče i salate, napravio je izmenjen jelovnik namenjen najmlađima. Njegov dečiji meni sadrži skoro 250 „čistih jela“ napravljenih bez veštačkih dodataka i pojačivača ukusa.

Osnivač i direktor ovog restoranskog lanca, Ron Shaich, potom je ljubazno zamolio lance brze hrane da postupe po njegovom primeru. Pod kampanjom #KidsMeniChallenge, on je na Tviteru objavio video u kome je označio Burger King, Mek Donalds i Wendys.

In the video, Shaich wonders whether fellow fast food execs would be willing to eat all three of their daily meals off of the kids' menus of their respective restaurants for an entire week. Personally, the CEO says he “would happily live off of Panera’s kids' menu.”

Ron je izazvao čelnike ovih lanaca brze hrane da celih nedelju dana za sva tri obroka jedu samo hranu koja se nalazi u dečijim menijima njihovih restorana. Dodao je da bi on lično bio bez veoma srećan kada bi živeo na hrani koja se nalazi na Panerinom jelovniku za decu, jer zna da je ona zdrava.

Ron takođe smatra da bi ove kompanije trebalo da u potpunosti eliminišu igračkice koje deca dobijaju uz obroke u njihovim restoranima (kao happy meal-u), kao i da prestane da svoj marketing usmerava ka mlađoj publici.

To će biti teško izvodljivo, ali restorani su stvarno počeli da se trude da prave suptilne promene na menijima za decu. Nedavno je npr. Mek Donalds uveo u dečije menije organski sok od jabuke i mleko.

Dečiji meni

Ipak, čelnika Panere brine što deca imaju samo izbor između pohovane piletine, burgera i pomfrita koji su prava „nutritivna noćna mora“.

Možda Ron ima stvarno želju da deca jedu zdravije, ali ovaj video je ipak marketinški trik i promocija Panere, ali ipak nas veoma zanima da li će čelnici Mek Donaldsa, Burger Kinga i Wendy's-a prihvatiti izazov i hraniti se nedelju dana isključivo hranom sa dečijeg menija svog restorana.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...