OVO SIGURNO NISTE ZNALI: 4 uvrnutih načina da upotrebite hleb, osim za jelo

10/06/2017

Zanimljivosti

Hleb

Hleb: da li je dobar za nas? Izgleda da niko ne može da odluči – naučnici se stalno pobijaju međusobno. Kako god bilo, jedno je sigurno – ukusan je i omiljen. Ipak, da li ste znali da ga možete koristiti i na druge načine osim za punjenje praznog stomaka?
Predstavljamo vam 5 načina na koji možete iskoristiti hleb, a koji vam sigurno ne bi pali na pamet.

Očistite kuću

Navodno, stari hleb je čudesno sredstvo za orklanjanje mrlja. Isecite koricu, urolajte je u rolnu i trljajte prljava mesta. Gluten koji hleb sadrži ukloniće masne otiske prstiju i mrlje.

Uklonite trn

Ne mučite se sa nezgodnom pincetom kada vam iverak ili komadić stakla uđe pod kožu. Umesto pincete, navlažite parče hleba vrućom vodom i stavite na povređeni deo. Potom zavežite maramicu preko hleba kako bi on ostao na mestu dok se ne ohladi. Hleb bi trebalo da izvuče trn tako što omekšava okolnu kožu.

Hleb

Ne plačite kada sečete luk

Ako ne možete da priđete luku, a da vam ne zasuze oči, parče hleba je vaše rešenje. Sledeći put kada spremate salatu, stavite parče svežeg hleba u usta, tako da mu kraj viri. Ok, zvuči uvrnuto, i izgledaćete čudno, ali hleb koji viri upiće miris koji luk ispušta kada se seče pre nego što dođe do vaših očiju.

Vratite staroj slici sjaj

Imate kolekciju starih slika koje sakupljaju prašinu po kući ili želite da im vratite sjaj? Lagano tapkanje svežeg hleba po ulju na platnu ukloniće prljavštinu i prašinu koja se nakupila, a vaše remek delo izgledaće kao da je juče izašlo iz galerije. Ukoliko se neke mrvice od hleba zadrže na slici, uklonite ih četkicom za slikanje ili nanošenje pudera.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...