OZBILJNO ZAGAZILI U KULINARSTVO: Kompanija IKEA dizajnirala BRZU HRANU BUDUĆNOSTI

10/03/2018

Zanimljivosti

Hrana

Ikea nam je poznata po rasklopivom nameštaju i potrepštinama za kući, ali ova kompanija proširila je svoje poslovanje i na svet kulinarstva.
U svojoj modernoj labaratoriji u Kopenhagenu, Ikea je sprovela kulinarski eksperiment koji pomera granice i dizajnirala “brzu hranu budućnosti”.
Koristeći alternativne sastojke kako bi kreirali zdravu brzu hranu, ova jela stvarno deluju futuristički, ali kompanija tvrdi da su i vrlo ukusna.
“Kako bismo promenili ljudske navike u ishrani i inspirisali ih da koriste nove i zdravije namirnice, ne možemo samo da ciljamo na inteligenciju – moramo da zadovoljimo i čulo ukusa”, obrazloženje je ove kompanije.

Sa tim ciljem, Ikea je uvela inovacije u oblasti brze hrane, koje deluju još čudnije od naziva kojima su imenovani.
Tu je "The Dogless Hotdog"  - hot dog bez mesa napravljen od sušenih i glaziranih bebi šargarepa, cvekle, kečapa od borovnica,senfa, luka, salate od krastavaca i miksa zelene salate. Kifla je napravljena od spiruline, zelene mikro alge bogate proteinima.

Ikein

Ukoliko više volite burgere, postoji i ta opcija - “Bug burger”. Zemičke su napravljene od celog zrna pšenice, prilozi su cvekla, kečap od crne ribizle, namaz od vlašca i salata, a “pljeskavica” sadrži mešavinu cvekle, paškanata i brašnenih crva. Dobro ste pročitali, Ikea želi da uvrstimo insekte u svoju ishranu.

Ikein

Iako treba da prođe vreme dok se ova jela pojave na Ikeinom meniju (ako se ikad pojave), ne možemo da se odupremo utisku da ovaj brend takođe kao budućnost propagira veganstvo.
Naravno, to nigde nisu zvanično saopštili, ali ova jela govore dovoljno glasno u prilog tome.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...