OZBILJNO ZAGAZILI U KULINARSTVO: Kompanija IKEA dizajnirala BRZU HRANU BUDUĆNOSTI

10/03/2018

Zanimljivosti

Hrana

Ikea nam je poznata po rasklopivom nameštaju i potrepštinama za kući, ali ova kompanija proširila je svoje poslovanje i na svet kulinarstva.
U svojoj modernoj labaratoriji u Kopenhagenu, Ikea je sprovela kulinarski eksperiment koji pomera granice i dizajnirala “brzu hranu budućnosti”.
Koristeći alternativne sastojke kako bi kreirali zdravu brzu hranu, ova jela stvarno deluju futuristički, ali kompanija tvrdi da su i vrlo ukusna.
“Kako bismo promenili ljudske navike u ishrani i inspirisali ih da koriste nove i zdravije namirnice, ne možemo samo da ciljamo na inteligenciju – moramo da zadovoljimo i čulo ukusa”, obrazloženje je ove kompanije.

Sa tim ciljem, Ikea je uvela inovacije u oblasti brze hrane, koje deluju još čudnije od naziva kojima su imenovani.
Tu je "The Dogless Hotdog"  - hot dog bez mesa napravljen od sušenih i glaziranih bebi šargarepa, cvekle, kečapa od borovnica,senfa, luka, salate od krastavaca i miksa zelene salate. Kifla je napravljena od spiruline, zelene mikro alge bogate proteinima.

Ikein

Ukoliko više volite burgere, postoji i ta opcija - “Bug burger”. Zemičke su napravljene od celog zrna pšenice, prilozi su cvekla, kečap od crne ribizle, namaz od vlašca i salata, a “pljeskavica” sadrži mešavinu cvekle, paškanata i brašnenih crva. Dobro ste pročitali, Ikea želi da uvrstimo insekte u svoju ishranu.

Ikein

Iako treba da prođe vreme dok se ova jela pojave na Ikeinom meniju (ako se ikad pojave), ne možemo da se odupremo utisku da ovaj brend takođe kao budućnost propagira veganstvo.
Naravno, to nigde nisu zvanično saopštili, ali ova jela govore dovoljno glasno u prilog tome.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...