PIVO U KUTIJI: Zanimljiva ideja koja verovatno neće zaživeti

14/04/2018

Zanimljivosti

Negazirano pivo

Već smo čuli za vino u kutijama, ali ono se uvek smatralo najjeftinijom verzijom ovog pića. Sada je jedna kalifornijska pivara odlučila da preslika taj model i spakuje pivo u kutiju.

Iako su neki proizvođači tokom osamdesetih godina koristili ovu ambalažu, pivara Longmont’s Primitive Beer, koja se otvara ovog vikenda, planira da se ozbiljno posveti pakovanju piva u kutije.

Ova pivara biće secijalizovana za proizvodnju negaziranog kiselog piva u lambičkom stilu, koje će se prodavati ili na točenje ili u kutijama zapremine od 1.5 litar, sa malom slavinom.

Pivo u kutiji

Obzirom da je ova vrsta piva negazirana, pogodinija je za pakovanje tako velike zaprmine. U Belgiji, odakle lambički stil piva i potiče, prodavanje piva u plastičnim kesama je uobičajena praksa, tako da je kartonska ambalaža u vidu kutija logičan sledeći korak.

Vlasnici pivare su bračni par Brendon i Lisa Boldt, kaže da je pakovanje piva u kutijama samo još jedan omaž Belgijancima.

- Oduvek smo hteli da koristimo Belgijsku metodologiju u proizvodnji piva, a da krajnji proizvod bude prihvatljive cene. Sa ovim pakovanjem, to možemo da uradimo. Ipak, priznajem da postoji mogućnost da se ljudima ne svidi ovako neobična pivska ambalaža. To je definitivno eksperiment sa nepoznatim ishodom– rekao je Brendon.

Brendon i Lisa Boldt

Koliko god da ovaj eksperiment bude uspešan, teško da će pivo u kutiji ikada postati toliko popularno kao konzerve piva, što je ambalaža za koju se najveći broj ljudi odlučuje pri kupovini piva.
Za razliku od vina, negazirano pivo još uvek ima vrlo malo tržište, tako da za većinu pivara pivska ambalaža u vidu kutije nije dobro rešenje.
Mada, nikad se ne zna. Ovo je vrlo zanimljiva ideja i možda njene šanse da zaživi i nisu toliko minorne, kao što mnogi predviđaju.
Obzirom na to da hipsterizam koji je zahvatio svet postavlja neke sulude trendove, nije isključeno da pivo u kutiji postane nova zanimljivost i osvoji Instagram.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...