PIVO U KUTIJI: Zanimljiva ideja koja verovatno neće zaživeti

14/04/2018

Zanimljivosti

Negazirano pivo

Već smo čuli za vino u kutijama, ali ono se uvek smatralo najjeftinijom verzijom ovog pića. Sada je jedna kalifornijska pivara odlučila da preslika taj model i spakuje pivo u kutiju.

Iako su neki proizvođači tokom osamdesetih godina koristili ovu ambalažu, pivara Longmont’s Primitive Beer, koja se otvara ovog vikenda, planira da se ozbiljno posveti pakovanju piva u kutije.

Ova pivara biće secijalizovana za proizvodnju negaziranog kiselog piva u lambičkom stilu, koje će se prodavati ili na točenje ili u kutijama zapremine od 1.5 litar, sa malom slavinom.

Pivo u kutiji

Obzirom da je ova vrsta piva negazirana, pogodinija je za pakovanje tako velike zaprmine. U Belgiji, odakle lambički stil piva i potiče, prodavanje piva u plastičnim kesama je uobičajena praksa, tako da je kartonska ambalaža u vidu kutija logičan sledeći korak.

Vlasnici pivare su bračni par Brendon i Lisa Boldt, kaže da je pakovanje piva u kutijama samo još jedan omaž Belgijancima.

- Oduvek smo hteli da koristimo Belgijsku metodologiju u proizvodnji piva, a da krajnji proizvod bude prihvatljive cene. Sa ovim pakovanjem, to možemo da uradimo. Ipak, priznajem da postoji mogućnost da se ljudima ne svidi ovako neobična pivska ambalaža. To je definitivno eksperiment sa nepoznatim ishodom– rekao je Brendon.

Brendon i Lisa Boldt

Koliko god da ovaj eksperiment bude uspešan, teško da će pivo u kutiji ikada postati toliko popularno kao konzerve piva, što je ambalaža za koju se najveći broj ljudi odlučuje pri kupovini piva.
Za razliku od vina, negazirano pivo još uvek ima vrlo malo tržište, tako da za većinu pivara pivska ambalaža u vidu kutije nije dobro rešenje.
Mada, nikad se ne zna. Ovo je vrlo zanimljiva ideja i možda njene šanse da zaživi i nisu toliko minorne, kao što mnogi predviđaju.
Obzirom na to da hipsterizam koji je zahvatio svet postavlja neke sulude trendove, nije isključeno da pivo u kutiji postane nova zanimljivost i osvoji Instagram.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...