POCRNITE ZA TREN: Jedite ove namirnice i vaša koža brzo će poprimiti bronzanu boju

25/06/2018

Zanimljivosti

Žena se sunča na plaži

Leto je uveliko počelo, a sa njim i težnja ka savršenom tenu. Letnje halinice i kratki šorcići mnogo bolje stoje na preplanulim nogama, pa mnogi koriste sve zrake sunca kako bi pocrneli. Iako ima svoje benefite, sunčanje nosi sa sobom mnoge opasnosti. Ukoliko želite da imate bronzani ten, a da mu se ne izlažete previše, u tome vam može pooći ako svoju ishranu obogatite određenim namirnicama. Generalno sve namirnice crvene i narandžaste boje pomažu koži da pocrni, ali i neke vrste zelenog povrća imaju veliki značaj u tome.
Predstavljamo vam namirnice koje imaju najviše betakarotena i uz čiju konzumaciju ćete preplanuti očas posla.

ŠARGAREPA

Šargarepa je kraljica povrća kada se govori o tamnjenje kože na prirodan način. Puna je betakarotena koji je odličan za ten i pomaže koži da dobije lepu letnju nijansu. Mnogi preparati koji se koriste za ubrzavanje tamnjenja kože, upravo sadrže ovaj sastojak, ali je uvek bolje uneti ga na prirodan način, grickajući svežu šargarepu. Šargarepa takođe čini čuda za poboljšavanje imuniteta i poboljšava celokupno stanje organizma. Što veću količinu šargarepe unesete, to ćete pre dobiti ten kakav želite. Najlakši način za to je da napravite sok od šargarepe. Samo stavite u blender količinu iseckane šargarepe koja u njega može da stane i dolijte vodu. Sve to izblendirajte i dodajte limun-dva, kako bi napitak bio ukusniji. Pijuckajte ga u periodu pre letovanja ili sunčanja i vaša koža poprimiće prelepu preplanulu boju.

Šargarepa

KELJ

Kelj ima status supernamirnice, jer sadrži mnogo nutritivnih svojstva. Njegovo konzumiranje utiče na poboljšanje celokupnog organizma i crevne flore. Između mnogih benefita, ovo zeleno povrće takođe je bogato i betakarotenom. Konzumiranje kelja u letnjim mesecima, učiniće vaš ten blistavim i bronzanim. Ukoliko ga kombinujete u kombinaciji sa šargarepom ili drugim narandžastim ili crvenim povrćem, vaša koža preplanuće veoma brzo po izlaganju suncu.

Kelj

JAJA

Dok će vam kelj i šargarepa biti najverniji saveznici u postizanju preplanulosti kože, jaja su tu da vam pomognu da zadržite vaš letnji ten duže vreme. Jaja su bogata kalcijumom, selenom, vitaminima A, B i D, što ih čini izuzetno zdravim za ceo organizam. Ovi sastojci zadržavau betakaroten u sistemu, što znači da se vaša preplanulost neće izgubiti brzo po povratku sa letovanja. Takođe, ispitivanja dokazala su da žumance iz jaja uopšte ne doprinosi povećavanju lošeg holesterola, kako se do sada verovalo. To znači da su jaja pogodna za svakodnevnu upotrebu, naravno u razumnim količinama (2 jaja dnevno).

Jaja

BONUS SAVET: Priprema soka za preplanuli ten

Što više namirnica sa betakarotenom unesete, to će vaš ten biti lepši i bronzaniji. Šargarepa i kelj treba da budu osnova soka, a pored njih ubacite i drugo crveno i narandžasto voće po izboru. Breskve i bundeva ili dinja će dati soku slatkast ukus, dok će paradajiz u kombinaciji sa šargarepom i keljom postati pravi eliksir zdravlja. Možete čak probati da izmiksate sve ove namirnice zajedno, ali ne garantujemo da će biti ukusno.
Šargarepa i kelj nisu baš namirnice koje obiluju primamljivim ukusima, ali kada se pomešaju sa drugim voćem (pogorovo sa bananom, jagodama ili malinama) u soku, nećete ih ni osetiti, a iskoristićete benefite po zdravlje i ten koje oni pružaju.

Prirodni sok

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...