POVRĆE U KORNETU: Da li ste za kuglu SLADOLEDA OD ŠARGAREPE?

20/06/2017

Zanimljivosti

Nemačka kompanija koja proizvodi sladolede, Häagen-Dazs, nedavno je obeležila trideset godina svog poslovanja u Japanu.
Za tu priliku, plasirali su svojim potrošačima nešto veoma neobično – sladolede sa ukusom povrća.

"Tomato Cherry" kombinuje slatkoću paradajza sa voćnim ukusom višanja, do "Carrot Orange" meša ukus šargarepe sa citrusnom notom. Ovi sladoledi sadrže oko 8.5% mlečne masti što je upola manje od drugih, voćnih sladoleda koji imaju u svojoj ponudi,pa bi možda moglo da se kaže da su zdraviji.

Sladoledi od povrća

Ipak, ne možemo da se ne zapitamo zašto bi iko upotrebio reči "sladoled" i "povrće" u istoj rečenici, a kamoli da ih spoji u jedan proizvod i kakvog li je to ukusa?

Japanski sajt Gigazin se prvi usudio da proba i predstavi internetu svoje utiske.

Što se tiče sladoleda sa paradajzom i višnjama, oni kažu da prvi zalogaj ima ukus soka od paradajiza koji prati slatkasti ukus. Ne slatki ukus paradajiza, već izgleda da ima ukus kao da je dodat šećer.

Sladoled od šargarepe i pomorandže ima preovlađujući ukus šargarepe koji prati snažna aroma narandžine kore, koji navodno neutrališe i fino balansira ukus šargarepe. Oni misle da i ovaj sladoled ima dodatog šećera jer je prilično sladak.

Sladoledi od povrća

Svoju degustaciju zaključili su time da ovi sladoledi mogu biti zanimljiv i lagan dezert posle večere, ali da ne bi dobro išli uz kafu ili čaj.
Možda bi išli uz tanjir zelene salate?
Ipak, posle sladoleda sa ukusom pohovane piletine, sladoled od povrća dođe kao prihvatljiva varijanta.

Neka oni samo izmišljaju, mi se držimo proverenih ukusa. Ako baš moramo da jedemo povrće, više volimo da ono bude na tanjiru, nego u kornetu ili na štapiću.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...