PRAVILA OBLAČENJA VAŽE ZA SVE: Italijanskom gradonačelniku zabranili ulaz u restoran jer se pojavio u bermudama

18/08/2017

Zanimljivosti

Znak za zabranu nošenja bermuda

Zbog izuzetno toplog leta, debata o tome da li je prikladno da muškarci u bermudama ulaze u državne institucije, opet se rasplamsala.
Ipak, kodeks oblačenja ne važi samo za njih – u nekim restoranima, duge pantalone su obavezne.

Italijanski gradonačelnik Đorđio Del Ćingaro to je naučio na teži način kada mu osoblje nije dozvolilo da uđe u restoran Club Nautico u Vijaređu na obali Toskane.

Konobar ovog restorana nije prepoznao gradonačelnika i zamolio ga je da napusti objekat jer se na večeri pojavio u bermudama.

Gradonačelnik Viaregija, grada na toskanskoj obali, bio je toliko uznemiren ovim postupkom da je odmah objavio opširan post na Fejsbuku i objasnio da nije bio obavešten da ovaj restoran ima strogi dres kod.

Post italijanskog gradonačelnika

On je opisao kako je sedeo za stolom u bašti restorana sa svojim prijateljima kada mu je konobar prišao i rekao da “pošto ne nosi pantalone, ne može da ostane u objektu”.

Gradonačelnik je potom promnio lokal  i rekao da je na kraju imao prijatnu večeru sa svojim društvom na drugom mestu, ali da ga je povredio “manji prekršaj” koji je počinio došavši u bermudama na večeru.

- Priznajem, osetio sam se malo ponižen – rekao je on.

Muzio Scacati, glavni menažder restorana Club Nautico, izjavio je da postoje dva obaveštenja o pravila oblačenja – jedno je istaknuto na ulazu u restoran, a drugo kog stepenica. Pravilo jasno nalaže da posle 19h svi gosti restorana moraju da nose pantalone.

- Žao mi je zbog svega što se desilo i nadam se da ćemo uspeti da izgladimo stvari sa gradonačelnikom, kome nameravam da dam članstvo u našm klubu – izvinio se Muzio.

Ova priča bi bila mnogo zanimljivija da je restoran ostao pri svom stavu. Sigurni smo da “obični građani”, koji su zamoljeni da napuste restoran zato što su došli u bermudama, ne dobijaju ovakav tretman i članstvo u njihovom klubu.

Pravila su važila samo zato što konobar nije prepoznao gradonačelnika. U suprotnom, sigurno ga ne bi izbacili, što sa drugim gostima sigurno nije slučaj.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...