PRESKUP SLATKI ZALOGAJ: Ovo je najskuplja ČOKOLADA na svetu

25/04/2018

Zanimljivosti

Najskuplja čokolada na svetu

Postoji veoma malo ljudi na ovom svetu, ako ih ima uopšte, koji ne vole čokoladu. Njen slatki ukus uvek nam vrati osmeh na lice, a brojne studije pokazale su da čokolada zaista čini ljude srećnijim.
Čokolada dolazi u mnogo oblika i vrsta, ali jedna je svojom cenom prevazišla sve.

La Madeline au Truffe čokolada ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplja čokolada na svetu. Za manje od 500 grama ove čokolade potrebno je izdvojiti neverovatnih 2.600 dolara ili 250 dolara po parčetu!

O da, samo jedno malo parče čokolade košta 200 eura.

Rekordno skupa čokolada kreacija je danskog majstora za pravljenje čokolade, Frica Knipšilda. Čokolada je spakovana u srebrnu kutijicu sa lažnim biserima i navodno ima vrlo voćni ukus.

Najkuplja čokolada

Šta je to što ovu čokoladu čini najskupljom na svetu?

Glavni sastojak odggovoran za njenu basnoslovnu cenu je namirnica koja se uobičajeno ne stavlja u čokoladu – retki francuski Perigor tartuf.

Tartuf je okružen ganašom od svežeg krema, šećera, ulja od tartufa i vanile. Cela smesa se potom preliva skupom Valhrona crnom čokoladom, formira u lopticu i pažljivo valja u kakao prah. Svaka loptica postavlja se u srebrnu kutiju sa ležištem od lažnih bisera.

Najskuplja čokolada na svetu

Obzirom na cenu, rekli bismo da je to jedno paravo malo, sltko bogatstvo upakovano u kutijicu.
Mada nam i dalje nije jasno zašto bi iko želeo čokoladu sa pečurkom unutra (podsećamo, tartufi su vrsta pečuraka), ma koliko da je ta pečurka luksuzna i ukusna.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...