PROBALI SMO DIJETU SA KUPUS ČORBOM: Za jednu nedelju izgubili smo - sedam dana!

31/03/2017

Zanimljivosti

Kupus čorba

Čim malo otopli i temperature najave proleće, novine i portali nas zatrpaju tekstovima o čudotvornim načina da za kratko vreme skinemo kilograme koje smo nabacili preko zime.
Jedan od tekstova koji se ponavlja svake godine je i priča o kupus čorbi.
Navodno, mnogi su njome skinuli kilograme, pa smo mi rešili da ispitamo da li stvarno deluje.

Prvi korak je pripremiti kupus čorbu sa sledećim sastojcima:

  • 2 velike glavice luka
  • 2 paprike
  • 2 konzerve paradajza
  • 1 veza celera
  • 1 glavica kupusa
  • 3 šargarepe
  • 1 pakovanje šampinjona
  • 1 do 2 kocke bujona
  • 6-8 čaša vode

Svo povrće isecka se na kockice. U velikom loncu na malo ulja proprži se luk,a potom mu se doda iseckano povrće i prekrije vodom i kockama, kao i začini po želji. Kada proključa, snizise temperatura i krčka se sve dok svo povrće ne omekša, oko 30 do 45 minuta.

I voala – imate kupus čorbu koja je osnova ove dijete i koju možete da jedete kad god ogladnite.

Kupus čorba

PRAVILA DIJETE:

Dijeta bi trebalo da traje samo sedam dana, ni slučajno više. Od tečnosti je dozvoljen samo nezaslađen čaj i voda.

Prvi dan: Neograničena količina čorbe i voće, ali ne banane.

Drugi dan: Samo čorba i povrće, i to sirovo ili blago kuvano, poželjno je da bude zeleniš poput spanaća ili blitve. Izbegava se grašak, kukuruz i pasulj. Ako je glad prevelika možete da se pojede i jedan pečeni krompir, ali bez ulja.

Treći dan: Čorba, voće i povrće u neograničenim količinama, ali bez krompira i banane.

Peti dan: Dozvoljeno je uneti od 280 do 567 grama govedine, piletine ili ribe. Uz se može pojesti do šest svežih paradajza. Naravno, čorba ide u neograničenim količinama kao i svakog drugog dana.

Šesti dan: Čorba, govedina i povrće. Goveda se može zameniti ribom, kuvanom pa malo proprženom kao i juče. Bez krompira.

Sedmi dan: Dozvoljeno je povrće, smeđi pirinač, voće. I naravno, čorba.

NAŠE ISKUSTVO: Rešeni da izdržimo i za 7 dana izgubimo minimum 5 kila kako ova dijeta propagira, ispoštovali smo sve što je navedeno. I sve što smo uspeli da izgubimo je – 7 dana
Iako zvuči da bi trebalo da ima efekta, nama što se tiče smanjenja kilaže nije dalo nikakve rezultate. Da ne grešimo dušu, možda se neki izgubilo u obimu kilo - dva (od izbacivanja vode), ali ništa drastično kako ova dijeta tvrdi. Za to vreme, osećali smo se užasno. Najteži deo je upravo prvi dan kada se jede samo čorba i voće i osim što smo bili gladni kao vukovi, osećali smo se veoma slabo i bez energije. To se nije popravilo ni idućih dana, a glavobolja i blaga nesvestica bili su tu stalno – što od naglog prekida unosa kofeina, što od nedovoljne ishrane i manjka ugljenih hidrata. Podrazumeva se da nam je čorba koja je u početku stvarno bila ukusna, do trećeg dana izašla na nos i da sada povrće, posebno kupus, ne možemo da vidimo ni na slici.

Da ne davimo mnogo – ovakav način ishrane je šok za organizam, a ne daje željene rezultate. Možda bi dijeta dala efekta da traje duže, ali je veoma opasna po zdravlje – sme se držati samo jednom na šest meseci u trajanju od 7 dana.
Takođe, ova dijeta potpuno nema svrhu jer ima jo jo efekat – čim počnete normalno da se hranite, kilogrami se vraćaju.

Mi smo probali, da vi ne morate.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...