PROBALI SMO DIJETU SA KUPUS ČORBOM: Za jednu nedelju izgubili smo - sedam dana!

31/03/2017

Zanimljivosti

Kupus čorba

Čim malo otopli i temperature najave proleće, novine i portali nas zatrpaju tekstovima o čudotvornim načina da za kratko vreme skinemo kilograme koje smo nabacili preko zime.
Jedan od tekstova koji se ponavlja svake godine je i priča o kupus čorbi.
Navodno, mnogi su njome skinuli kilograme, pa smo mi rešili da ispitamo da li stvarno deluje.

Prvi korak je pripremiti kupus čorbu sa sledećim sastojcima:

  • 2 velike glavice luka
  • 2 paprike
  • 2 konzerve paradajza
  • 1 veza celera
  • 1 glavica kupusa
  • 3 šargarepe
  • 1 pakovanje šampinjona
  • 1 do 2 kocke bujona
  • 6-8 čaša vode

Svo povrće isecka se na kockice. U velikom loncu na malo ulja proprži se luk,a potom mu se doda iseckano povrće i prekrije vodom i kockama, kao i začini po želji. Kada proključa, snizise temperatura i krčka se sve dok svo povrće ne omekša, oko 30 do 45 minuta.

I voala – imate kupus čorbu koja je osnova ove dijete i koju možete da jedete kad god ogladnite.

Kupus čorba

PRAVILA DIJETE:

Dijeta bi trebalo da traje samo sedam dana, ni slučajno više. Od tečnosti je dozvoljen samo nezaslađen čaj i voda.

Prvi dan: Neograničena količina čorbe i voće, ali ne banane.

Drugi dan: Samo čorba i povrće, i to sirovo ili blago kuvano, poželjno je da bude zeleniš poput spanaća ili blitve. Izbegava se grašak, kukuruz i pasulj. Ako je glad prevelika možete da se pojede i jedan pečeni krompir, ali bez ulja.

Treći dan: Čorba, voće i povrće u neograničenim količinama, ali bez krompira i banane.

Peti dan: Dozvoljeno je uneti od 280 do 567 grama govedine, piletine ili ribe. Uz se može pojesti do šest svežih paradajza. Naravno, čorba ide u neograničenim količinama kao i svakog drugog dana.

Šesti dan: Čorba, govedina i povrće. Goveda se može zameniti ribom, kuvanom pa malo proprženom kao i juče. Bez krompira.

Sedmi dan: Dozvoljeno je povrće, smeđi pirinač, voće. I naravno, čorba.

NAŠE ISKUSTVO: Rešeni da izdržimo i za 7 dana izgubimo minimum 5 kila kako ova dijeta propagira, ispoštovali smo sve što je navedeno. I sve što smo uspeli da izgubimo je – 7 dana
Iako zvuči da bi trebalo da ima efekta, nama što se tiče smanjenja kilaže nije dalo nikakve rezultate. Da ne grešimo dušu, možda se neki izgubilo u obimu kilo - dva (od izbacivanja vode), ali ništa drastično kako ova dijeta tvrdi. Za to vreme, osećali smo se užasno. Najteži deo je upravo prvi dan kada se jede samo čorba i voće i osim što smo bili gladni kao vukovi, osećali smo se veoma slabo i bez energije. To se nije popravilo ni idućih dana, a glavobolja i blaga nesvestica bili su tu stalno – što od naglog prekida unosa kofeina, što od nedovoljne ishrane i manjka ugljenih hidrata. Podrazumeva se da nam je čorba koja je u početku stvarno bila ukusna, do trećeg dana izašla na nos i da sada povrće, posebno kupus, ne možemo da vidimo ni na slici.

Da ne davimo mnogo – ovakav način ishrane je šok za organizam, a ne daje željene rezultate. Možda bi dijeta dala efekta da traje duže, ali je veoma opasna po zdravlje – sme se držati samo jednom na šest meseci u trajanju od 7 dana.
Takođe, ova dijeta potpuno nema svrhu jer ima jo jo efekat – čim počnete normalno da se hranite, kilogrami se vraćaju.

Mi smo probali, da vi ne morate.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...