PRODATA VENECIJA: Evo ko je novi vlasnik kultnog beogradskog restorana

14/12/2017

Novosti

Restoran Venecija

U srcu Zemunskog keja, na samoj obali reke Dunav, nalazi se kultni restoran Venecija.
Već više od 100 godina opravdava svoju reputaciju izvrsnim kvalitetom i postao je jedan od znamenitosti Zemuna i čitavog Beograda.

Osim sjajnog gastronomskog užitka koji pruža, ovaj restoran je prepoznatljiv je po karakterističnim crno - belim stubovima koji podsećaju na venecijanske kanale, i prelepoj bašti sa koje puca pogled na plavetnilo Dunava.

Restoran Vencija

Ovaj restoran letos je stavljen na aukciju, a prodat je iz drugog pokušaja. Prvobitna ponuda za restoran veličine 350 kvadrata i isto toliko baštenog prostora bila je 95 miliona dinara, a Venecija je na kraju prodata za 110 miliona dinara.
Njen kupac je švajcarski državljanin, Johan Peter Ciger - direktor i ovlašćeni zastupnik firme "Drina konsalting" iz Ciriha, kao i direktor preduzeća "Kotonmedik" iz Novog Sada.

Za restoran na dunavskoj obali bio je zainteresovan i njegov dugogodišnji zakupac, Predrag Ranković Peconi, kao i Sreten Jocić (poznatiji kao Joca Amsterdam) i Željko Rutović.

Mediji su spekulisali da je upravo prodaja restorana Venecija bila povod oružanog obračuna marta ove godine u hotelu "Prag" u Beogradu, u kome je teško ranjen Predrag Ranković Peconi, a  Željko Rutović je bio glavni osumljičeni.

Bilo kako bilo, Švajcarac Johan Peter Ciger ponudio je najviše novca i tako postao novi vlasnik restorana “Venecija”, a mi se nadamo da će nastaviti sa ugostiteljskom tradicijom koju je ovaj renomirani lokal gradio preko 100 godina.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...