PRODATA VENECIJA: Evo ko je novi vlasnik kultnog beogradskog restorana

14/12/2017

Novosti

Restoran Venecija

U srcu Zemunskog keja, na samoj obali reke Dunav, nalazi se kultni restoran Venecija.
Već više od 100 godina opravdava svoju reputaciju izvrsnim kvalitetom i postao je jedan od znamenitosti Zemuna i čitavog Beograda.

Osim sjajnog gastronomskog užitka koji pruža, ovaj restoran je prepoznatljiv je po karakterističnim crno - belim stubovima koji podsećaju na venecijanske kanale, i prelepoj bašti sa koje puca pogled na plavetnilo Dunava.

Restoran Vencija

Ovaj restoran letos je stavljen na aukciju, a prodat je iz drugog pokušaja. Prvobitna ponuda za restoran veličine 350 kvadrata i isto toliko baštenog prostora bila je 95 miliona dinara, a Venecija je na kraju prodata za 110 miliona dinara.
Njen kupac je švajcarski državljanin, Johan Peter Ciger - direktor i ovlašćeni zastupnik firme "Drina konsalting" iz Ciriha, kao i direktor preduzeća "Kotonmedik" iz Novog Sada.

Za restoran na dunavskoj obali bio je zainteresovan i njegov dugogodišnji zakupac, Predrag Ranković Peconi, kao i Sreten Jocić (poznatiji kao Joca Amsterdam) i Željko Rutović.

Mediji su spekulisali da je upravo prodaja restorana Venecija bila povod oružanog obračuna marta ove godine u hotelu "Prag" u Beogradu, u kome je teško ranjen Predrag Ranković Peconi, a  Željko Rutović je bio glavni osumljičeni.

Bilo kako bilo, Švajcarac Johan Peter Ciger ponudio je najviše novca i tako postao novi vlasnik restorana “Venecija”, a mi se nadamo da će nastaviti sa ugostiteljskom tradicijom koju je ovaj renomirani lokal gradio preko 100 godina.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...