Prolećni market lokalne hrane - ne propustite!

20/04/2018

Zanimljivosti

Prolećni market

Proleće je u vazduhu, a napokon je stiglo i toplo vreme koje to potvrđuje. Sunce nas mami da dan provedemo napolju, a Beograd pruža mnogo interesantnih mesta koje vredi posetiti.
Jedno od njih je i prolećni market hrane i kulture pod nazivom „KoVoli lokalnu hranu & kulturu“.
Ovaj događaj organizuje sajt KoVoli uz podršku opštine Savski Venac, a možete ga posetiti u nedelju 22. aprila u KC „Kuća kralja Petra I“ na Senjaku.

Na marketu će se predstaviti brojni izlagači, a KoVoli.com predstaviće ponudu sa svog internet potrala i online prodavnice.
Ukoliko ste ikada bili skeptični da kupujete prehrambene proizvode putem interneta, ovaj market je pravo mesto da se uživo uverite u njihov kvalitet.

Ovo je jedinstvena gastro-kulturna manifestacija na kojoj se možete bolje upoznati sa autentičnom srpskom kuhinjom, ali i degustirati neobične proizvode domaćih preduzetnika. Na ovom marketu možete naučiti mnogo zanimljivih stvari o samim namirnicama, kao i načinu njihovog spravljanja.
Na raspolaganju su vam tri radionice koje će vam proširiti vidike i pružiti obilje informacija o određenim proizvodima, njihovoj proizvodnji, ali i uparivanju sa drugim sastojcima.

Sir sa suvim šljivama

Program prolećnog marketa lokalne hrane i kulture

Ulaz je besplatan, a market otvara svoja vrata u 11 časova.
U podne počinje slatka degustacija čokolada i vina, sa radionicom u kojoj ćete naučiti koje vino najbolje ide uz koju vrstu čokolade.

Vino i čokolada

Ukoliko vas je oduvek zanimalo kako se pravi rakija na potpuno prirodan način, nemojte propustiti radionicu o proizvodnji najpoznatijeg pića, koja počinje u 13h.

U poslednje vreme, stalno nam se plasiraju nove namirnice koje blagotvorno utiču na naše zdravlje, poput kinoe, čia semenki i kokosovog ulja.
Suncokretovo ulje obeleženo je kao nepoželjeljno za upotrebu ukoliko želite da budete zdravi i vitki, a za njega se stalno pojavljuju nove alternative. Jedna od njih je i bundevino ulje, koje je jako cenjeno. Sve čari ovog ulja i njegovo blagotvorno dejstvo na organizam, otkrijte na radionici o bundevinom ulju koja počinje u 14 i završava se u 15 časova.

Program marketa završava se u 16h, kada se on i zatvara.

Ako volite da probate drugačije i nove ukuse, da se posetite onih izvornih, da steknete novo znanje iz oblasti gastronomije ili obnovite staro, onda je najbolji način da provedete nedelju na prolećnom marketu „KoVoli lokalnu hranu & kulturu“.

Iskoristite dan

Posle posete prolećnom marketu hrane i kulture, moguće je da vam degustiranje svakojakih namirnica samo dodatno otvori apetit.
Ukoliko ogladnite od raznoraznih ukusa i mirisa, ili samo želite da predahnete u prelepom ambijentu, restoranibeograd.com izabrala je restorane koji su u neposrednoj blizini od održavanja prolećnog marketa.

Poseta njima, samo će zaokružiti celokupno iskustvo i učiniti ovaj dan stvarno nezaboravnim.

Restoran Franš

Šta reći o restoranu koji je u samom vrhu beogradskog ugostiteljstva?
Ovaj restoran već decenijama postavlja standarde kvaliteta u usluge, koje malo koji restoran može da isprati.
Uz to ima i predivan ambijent, savršen za opuštanje.
Prelepa bašta restorana Franš kao stvorena je za lepe, tople dane. Obilje zelenila, zanimljivih amfora, prelepe fontane, odaju utisak kao da ste otišli negde izvan grada, a ne da ste u njegovom samom centru.
Dok se opuštate u ovom prelepo rajskom vrtu, izvrsna hrana melem je za sva vaša čula.
Restoran Franš je klasika sa razlogom – u njemu uvek možete da očekujete maksimalan kvalitet, najbolju uslugu i prelep ambijent.

Restoran Franš

Restoran stanica 1884

Restoran Stanica 1884, koji se nalazi u ulici Savski trg 2, smešten je na istorijskom mestu. Nalazi se u velelepnoj zgradi Železnice, a karakterišu ga tradicionalni srpski specijaliteti spremljeni na moderan način.
Domaća kuhinja sa začinom internacionalne, stvara izvanredna jela kojima se svi oduševljavaju.
Njegov ambijent verno oslikava duh minulih vremena, idealno uklopljenog sa savremenim elementima.
Poseduje veoma prijatnu i prostranu baštu, idealnu za uživanje u toplim, prolećnim popodnevima i večerima.
Najdivnije melodije starogradske muzike savršene su za totalno opuštanje, a petkom možete slušati i tamburaše uživo.
Fuzija je ono čime se vode u ovom restoranu, a to oslikava i njegov ambijent i eklektički meni.
Veoma je teško kombinovati tradiciju i moderne trendove, ali ovaj restoran je u tome i te kako uspeo.

Restoran Stanica 1884

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...