PSIHA JE ČUDO: Žena smršala pet konfekcijskih brojeva SNAGOM UMA

14/05/2017

Zanimljivosti

Heder Džouns

Svi znamo kako je teško upustiti se u borbu protiv suvišnih kilograma. Dijete i vežbe su zamorne, pogotovo ako niste baš potpuno rešili da im se posvetite. Za započinjanje procesa mršavljenja bitna je volja, a jedna Engleskinja tvrdi da je to i sve što je dovoljno topljenje kilograma.

Posle gubitka dugogodišnjeg partnera, Heder Džouns (38) zapala je u tešku depresiju. Nije ustajala iz kreveta 12 meseci i to se odrazilo na njenu kilažu.
Posle više od godinu dana, odlučila je da se trgne i promeni nešto u svom životu, oslanjajući se na činjenicu da njen partner ne bi želeo da ona tako živi bez njega.

Otkrila je tehniku “emotivne slobode” čijaje svrha promena načina razmišljanja po principu odbacivanja blokada koje su uzrok emotivne nelagodnosti. Ova tehnika koristi iste energetske tačke koje pomažu u opuštanju tela i uma kao i akupunktura, a samo umesto igli alat su prsti.
Prstima se blago tapkaju određene tačke kad god se osetite uznemireno ili uplašeno.

Osim za oslobađanje od negativne energije, Heder je ovu tehniku iskoristila na neobičan način – za skidanje suvišnih kilograma.

Ona tvrdi da je izgubila kilograme zahvaljujući snazi uma i da je ceo proces bio izuzetno lak i jednostavan.

Heder Džouns

 - Znala sam da sam se mnogo ugojila i da moram nešto da preduzmem povodom toga. Nisam tip koji može da isprati izgladnjujuće dijete i ne volim sebi išta da uskraćujem. Ipak, uvidela sam da moram da se odreknem slatkiša i grickalica, pa sam rešila da u toj borbi isprobam ovu tehniku. Kada bi mi se prijelo nešto slatko, blago sam tapkala određene tačke na licu i grudima, usput misleći na nešto pozitivno. Posle nekoliko minuta, želja za slatkišima bi prošla, a ja sam se osećala sjajno – rekla je Heder.

Veoma brzo počela je da nosi pet konfekcijskih brojeva manju garderobu i potpuno je promenila stav prema hrani, ali i uopšte u životu.

Heder Džouns

Ona tvrdi da su pozitivne misli i bukvalno ubeđivanje sebe da je mršava najveći razlog gubitka kilograma. Kaže da je na svom primeru uvidela koliko je naša psiha jaka i kolika je moć pozitivnog razmišljanja.
Većina ljudi je skeptična i ne veruje da je samo snagom volje uspela da se reži suvišnih kilograma, ali Heder  ne obraća pažnju na zlurade komentare – pokrenula je sopstveni biznis kako bi i drugima prenela svoje iskustvo i naučila ih kako da smršaju razmišljajući pozitivno.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...