SLADOLED OD MAJONEZA I RUŽIČASTI HLEB: 5 bizarnih vrsta hrane koje postaju novi trendovi

23/08/2018

Zanimljivosti

Ružičasti hleb

Trendovi u hrani menjaju se iz meseca u mesec. Kako bi privukli potrošače koji stalno teže kao nečim zanimljivijim, prave se inovativni proizvodi koji su najmanju ruku vrlo bizarni. Tako se spajaju nespojive namirnice i nastaju proizvodi koje većina nas ne bi probala. Ipak, u svetu koji teži inovativnosti, izgleda da sve što je barem malo drugačije nailazi na veliko odobravanje javnosti. Tako neke čudne namirnice postaju mega popularne preko noći, a tražnja za njima rapidno raste. Izdvojili smo 6 vrsta hrane koje postaju novi trendovi u svetu hrane.

Sladoled od majoneza

Kompanija "Hellmann's" postoji još od 1920. godine, a njihovi proizvodi poznati su širom sveta. Njihov majonez jedan je od najprodavanijih na globalnom tržištu, a sada je ova kompanija odlučila da ode korak napred. Naime, oni su razvli i plasirali sladoled napravljen od majoneza. Prosto je nezamislivo kakvog je ukusa taj sladoled, ali u opisu stoji da se radi o kremastoj strukturi sa ukusom jajeta. Ovo je svakako inovativan, ali u isto vreme i veoma bizaran proizvod, koji baš i nemamo želju da probamo.

Sladoled od majoneza

Kafa od pečuraka

"Four Sigmatic" je kompanija koja je dovela veliku novinu na tržište kafe – kafu napravljenu od Chaga i Maitake pečurki. Navodno, ova kafa povećava energiju, snagu i jača imuni sistem. Preporučuje se da se pije ujutru ili neposredno pre treninga, kako bi dala najbolji učinak. Oni koji su je probali tvrde da se ukus pečuraka u napitku uopšte ne oseća, i da ima ukus čaja ili veoma razblažene kafe.
Neka hvala, crnu domaću kafu ništa ne može da zameni za jutarnje razbuđivanje. 

Kafa od pečuraka

Ružičasti hleb

Sve više se diže svest o tome koliko je belo brašno nezdravo i kako bi beli hleb trebao da se izbegava. Obzirom da ima mnogo zdravih i ukusnih alternativa poput ražanog, heldinog ili integralnog hleba, beli hleb sve više se izbacuje iz upotrebe. Ipak, sada na scenu stupa hleb ružičaste boje, za kojim su ljubitelji zdravog života poludeli. Ružičasta boja dobija se dodavanjem cvekle, a za ovaj hleb se tvrdi da ima antioksidativne i antiinflamatorne osobine, kao i da smanjuje krvni pritisak. Pritom, zanimljiv je za fotografisanje, što je verovatno još jedan razlog njegove popularnosti.

Ružičasti hleb

Aromatična gazirana voda sa eteričnim uljima

Gazirana voda možda jeste osvežavajuća, ali stručnjaci sve više apeluju da i nije baš tako dobra za naše zdravlje. Kompanije se dovijaju tako što izbacuju upotrebu šećera, natrijuma i veštačkih zaslađivača iz svojih aromatičnih  gaziranih voda, kao i dodavanjem nekih bitnih nutrijenata poput magnezijuma. Ipak, ugljen dioksid u kiseloj vodi je ono što može da stvara zdravstvene probleme ako se ona konzumira u velikim količinama. Sada se na tržištima pojavila gazirana voda sa esencijalnim uljima. Ova ulja daju gaziranoj vodi prirodnu aromu i navodno je čine zdravijom.

Gazirana voda sa eteričnim uljima

Supa u flašici

Obzirom da svet postaje veoma užurbano mesto, često nam se dešava da moramo da pojedemo nešto “s’ nogu”. Otud i tolika popularizacija brze hrane i negativnih posledica po zdravlje koje ona donosi. Spremanje i nošenje ručka na posao može biti naporno i iziskuje vreme koje ponekad jednostavno nemamo. Zato je u svetu zaživeo novi trend supa u flašici.
Proizvođači supa u flašici tvrde da su u njima svi potrebni nutrijenti koji menjaju jedan zdrav i kaloričan obrok. Ukoliko se hranite zdravo, ne morate da razmišljete gde možete pojesti nešto što se uklapa u vašu ishranu – samo odvrnite čep i popijte svoj ručak. Zvuči jednostavno, i vrlo praktično, ali nažalost ovakav proizvod još uvek se ne može naći u našoj zemlji.

Supa u flašici

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...