SLADOLED OD MAJONEZA I RUŽIČASTI HLEB: 5 bizarnih vrsta hrane koje postaju novi trendovi

23/08/2018

Zanimljivosti

Ružičasti hleb

Trendovi u hrani menjaju se iz meseca u mesec. Kako bi privukli potrošače koji stalno teže kao nečim zanimljivijim, prave se inovativni proizvodi koji su najmanju ruku vrlo bizarni. Tako se spajaju nespojive namirnice i nastaju proizvodi koje većina nas ne bi probala. Ipak, u svetu koji teži inovativnosti, izgleda da sve što je barem malo drugačije nailazi na veliko odobravanje javnosti. Tako neke čudne namirnice postaju mega popularne preko noći, a tražnja za njima rapidno raste. Izdvojili smo 6 vrsta hrane koje postaju novi trendovi u svetu hrane.

Sladoled od majoneza

Kompanija "Hellmann's" postoji još od 1920. godine, a njihovi proizvodi poznati su širom sveta. Njihov majonez jedan je od najprodavanijih na globalnom tržištu, a sada je ova kompanija odlučila da ode korak napred. Naime, oni su razvli i plasirali sladoled napravljen od majoneza. Prosto je nezamislivo kakvog je ukusa taj sladoled, ali u opisu stoji da se radi o kremastoj strukturi sa ukusom jajeta. Ovo je svakako inovativan, ali u isto vreme i veoma bizaran proizvod, koji baš i nemamo želju da probamo.

Sladoled od majoneza

Kafa od pečuraka

"Four Sigmatic" je kompanija koja je dovela veliku novinu na tržište kafe – kafu napravljenu od Chaga i Maitake pečurki. Navodno, ova kafa povećava energiju, snagu i jača imuni sistem. Preporučuje se da se pije ujutru ili neposredno pre treninga, kako bi dala najbolji učinak. Oni koji su je probali tvrde da se ukus pečuraka u napitku uopšte ne oseća, i da ima ukus čaja ili veoma razblažene kafe.
Neka hvala, crnu domaću kafu ništa ne može da zameni za jutarnje razbuđivanje. 

Kafa od pečuraka

Ružičasti hleb

Sve više se diže svest o tome koliko je belo brašno nezdravo i kako bi beli hleb trebao da se izbegava. Obzirom da ima mnogo zdravih i ukusnih alternativa poput ražanog, heldinog ili integralnog hleba, beli hleb sve više se izbacuje iz upotrebe. Ipak, sada na scenu stupa hleb ružičaste boje, za kojim su ljubitelji zdravog života poludeli. Ružičasta boja dobija se dodavanjem cvekle, a za ovaj hleb se tvrdi da ima antioksidativne i antiinflamatorne osobine, kao i da smanjuje krvni pritisak. Pritom, zanimljiv je za fotografisanje, što je verovatno još jedan razlog njegove popularnosti.

Ružičasti hleb

Aromatična gazirana voda sa eteričnim uljima

Gazirana voda možda jeste osvežavajuća, ali stručnjaci sve više apeluju da i nije baš tako dobra za naše zdravlje. Kompanije se dovijaju tako što izbacuju upotrebu šećera, natrijuma i veštačkih zaslađivača iz svojih aromatičnih  gaziranih voda, kao i dodavanjem nekih bitnih nutrijenata poput magnezijuma. Ipak, ugljen dioksid u kiseloj vodi je ono što može da stvara zdravstvene probleme ako se ona konzumira u velikim količinama. Sada se na tržištima pojavila gazirana voda sa esencijalnim uljima. Ova ulja daju gaziranoj vodi prirodnu aromu i navodno je čine zdravijom.

Gazirana voda sa eteričnim uljima

Supa u flašici

Obzirom da svet postaje veoma užurbano mesto, često nam se dešava da moramo da pojedemo nešto “s’ nogu”. Otud i tolika popularizacija brze hrane i negativnih posledica po zdravlje koje ona donosi. Spremanje i nošenje ručka na posao može biti naporno i iziskuje vreme koje ponekad jednostavno nemamo. Zato je u svetu zaživeo novi trend supa u flašici.
Proizvođači supa u flašici tvrde da su u njima svi potrebni nutrijenti koji menjaju jedan zdrav i kaloričan obrok. Ukoliko se hranite zdravo, ne morate da razmišljete gde možete pojesti nešto što se uklapa u vašu ishranu – samo odvrnite čep i popijte svoj ručak. Zvuči jednostavno, i vrlo praktično, ali nažalost ovakav proizvod još uvek se ne može naći u našoj zemlji.

Supa u flašici

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...