SPOMENICI NIKAD NISU IZGLEDALI UKUSNIJE: Svetske znamenitosti od novogodišnjih slatkiša su prosto neodoljive

03/01/2018

Zanimljivosti

Kućica od medenjaka

Kućica od medenjaka i slatkiša sjajan je novogodišnji dezert koji je ujedno ukusan, a i zabavan za pravljenje sa vašim najmlađim članovima porodice. Ipak, neki ljudi se ne zadovoljavaju uobičajenom malenom slatkom kolibom. zato su dani pre Nove godine na društvenim mrežama prošli u znaku slika svetskih znamenitosti napravljenih od slatkiša. Pogledajte, možda dobijete inspiraciju da napravite nešto slično sa nekim beogradskim spomenikom.

Ajfelov toranj

Ovaj impresivni Ajfelov toranj napravljen od medenjaka navešće vas da požalite što Novu godinu niste dočekali u Parizu. Neverovatno precizno izrađen, sa delom parka Champ de Mars, stvarno je pravo remek delo koje je greota pojesti.

Ajfelov toranj od slatkiša

Big Ben

Kako odoleti najvećoj londonskoj znamenitosti, Big Benu, u ovom izdanju? Prosto prste da poližeš.

Big Ben od slatkiša

Hram Vasilija Blaženog

Hram Vasilija Blaženog nalazi se na Crvenom trgu u Moskvi, ali ne bismo imali ništa protiv da se njegova umanjena verzija od slatkiša nađe na našem stolu. Osim što uveseljava jarkim bojama, od ovoga polazi voda na usta.

Hram Vasilija Blaženog od slatkiša

Empire State Building

Ova sjajna prezentacija njujorškog Empire State Building urađena je sa velikom veštinom i preciznošću, a mi bismo sa slašću pojeli svih njenih 102 sprata.

Empire State Building od slatkiša

Rimski Koloseum

Borba gladijatora na život i smrt sa lavovima ne izgleda kao strašna stvar kada je arena napravljena od slatkiša.

Rimski Koloseum od slatkiša

Taj Mahal

Ne samo što je ova replika Tadž Mahala od medenjaka prelepo dekorisana, već je duplo veća od uobičajene kućice od slatkiša i tako je verno predstavljena da zaslužuje da završi u muzeju, a ne u nečijem stomaku.

Tadž Mahal od slatkiša

Partenon

Obožavajte bogove slatkiša u ovom simpatičnom Parteonu napravljnog od medenjaka.

Partenon

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...