Starbaks će plaćati svojim radnicima da volontiraju u humanitarnim organizacijama

27/08/2018

Zanimljivosti

Radnica Starbaksa

Popularni lanac kafea, testira program u kome će svojim radnicima dozvoliti da provedu pola radnog vremena na poslu, a drugu polovinu volontirajući u lokalnoj humanitarnoj ustanovi, za šta će dobiti punu platu.

Kroz partnerstvo sa neprofitnom humanitarnom ustanovom Points of Light, Starbaks u Americi će izabrati 36 radnika koji će volontirati u 13 gradova, gde ova ustanova ima predstavništva. Inicijalni volonterski period trajaće šest meseci, a ukoliko se pokaže uspešnim, Starbucks planira da proširi ovu akciju i u druge zemlje u kojima ima svoje kafee.

Radnici koji budu izabrani za ovaj program nedeljno će provoditi 20 sati na svom radnom mestu u Starbaksu, dok će drugih 20 volontirati u lokalnoj humanitarnoj organizaciji.

Iako ovo zvuči kao plemenit gest, realnost je da Starbaks ovo radi zato što je isplativo i dobar poslovni korak. Kada se zaposleni osećaju kao da pomažu zajednici, veće su šanse da će biti lojalniji kompaniji i ostati duže zaposleni u Starbaksu.
Sa druge strane, kada mušterije vide da radnici Starbaksa pomažu zajednici, podržaće kompaniju tako što će kupovati od nje, a ne od konkurencije koja ne doprinosi radu humanitarnih organizacija.

Radnica Starbaksa

Više od 200 Starbaksovih radnika prijavilo se za učestvovanje u ovom programu, a biće izabrano njih 36. Ukoliko sve prođe po planu, Starbaks će izabrati novu grupu da učestvuje u programu za 2019. godinu, a dugoročni plan je da se ova akcija sprovede i u druge zemlje osim Amerike. Što je dobra vest, jer ovaj brend uskoro otvara svoj prvi lokal i u našoj zemlji.

Iako ovo jeste sjajan poslovni potez koji je motivisan čistom poslovno logikom, doprineće mnogo radu humanitarnih organizacija. Bez obzira na motiv, ovaj gest donosi dobrobit ne samo za kompaniju nego i za celo društvo.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...