Starbaks otvara prvi kafić u Americi u kome će svi zaposleni koristiti ZNAKOVNI JEZIK

23/07/2018

Zanimljivosti

Starbaks

Starbaks je objavio da planira otvaranje takozvanog “znakovno jezičkog kafea” u Vašingtonu  početkom oktobra.
Ovaj kafe zaposliće 20 do 25 gluvih ili osobama sa slabim sluhom. Uslov za zapošljavanje je da se dobro služe jezikom znakova, ali ovaj kafe neće biti isključiv i biće otvoren za sve goste.

Starbuks već ima dosta zaposlenih koji imaju smetnje u sluhu ili su gluvi u svojim kafeima širom sveta. Poznati lanac već ima kafe sličnog koncepta koji je otvoren u Maleziji 2016. godine, ali ovo je prvi put da se lokal ovog tipa otvara u Americi.

Starbaks Malezija

Iako će prednost pri zapošljavanju imati gluve i osobe sa smetnjama u sluhu, konkurs će takođe biti otvoren i za one koji nemaju tih problema. Glavni uslov za sve je da se odlično služe znakovnim jezikom.

Starbaksov kafe u Vašingtonu osim svoje uobičajene ponude, prodavaće i umetnička dela i šolje dizajnirane od strane gluvih umetnika. Svi radnici u ovom kafeu nosiće kecelje na kome će znakovnim jezikom pisati “Starbuks”. Kecelje je dizajnirala Endži Foster koja je gluva od detinjstva i ima prodavnicu rukotvorina koja sama pravi.

Kecelja novog Starbaksa

Ovaj kafe specijalno je dizajniran tako da gluvi i ljudi sa smetnjama u sluhu mogu potpuno da uživaju u njemu. Gosti koji ne znaju znakovni jezik lako se mogu sporazumeti sa zaposlenima putem vizualnih komunikacionih opcija kada naručuju hranu i piće, ako Starbaks još nije otkrio šta je konkretno u pitanju.

Starbuks se nada da će novi lokal reflektovati kompanijinu posvećenost da postane pristupačnija svim grupama ljudi. Takođe nudi šansu da se većinska populacija konekruje sa demografijom koja tipično nije prisutna na takvim radnim mestima.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...