STVARNO MU IDE NA ŽIVCE: Ovo je hrana koja užasno nervira Gordona Remzija

06/02/2018

Zanimljivosti

Gordon Remzi

Svi znamo da je Gordon Remzi bez dlake na jeziku, naročito kada komentariše hranu. U intervjuu koji je nedavno dao za PopSugar osvrnuo se na tri gastronomska trenda koja su ga “mnogo živcirala” u prethodnoj godini. Naravno, svaku kritiku, prati i  obrazloženje u prepoznatljivom Remzijevom stilu.

Gordon Remzi je jedan od najpoznatijih kuvara našeg vremena, ne samo zbog svojih ukusnih i dovitljivih recepata, već i zbog toga što nema dlake na jeziku.
Mnogi tvrde da nekada preteruje, ali volimo ga baš zbog toga što je otvoren do srži. Ne možete se nasmejati njegovim sarkastičnim komentarima, a u jednom intervjuu koji je dao nedavno opisao je koji trendovi u hrani su mu mnogo skakali po živcima prošle godine.

PENA

U cilju impresioniranja gostiju i kulinarskog umeća, kuvari u poznatim restoranima pribegavaju pravljenju penastih struktura od svake vrste hrane. Ovaj trend imao je svoj vrhunac u molekularnoj gastronomiji, a poznati kuvar misli da je tamo trebao i da ostane.

- Poslednji put kada sam probao ovo bio sam u restoranu gde su mi doneli penu od koštane srži. Kada zanislim sočnu koštanu srž u tanjiru, sigurno je ne zamišljam u ovom obliku, pritom ukus je totalno upropašćen. Pena može biti zabavna na dezertima, ali nema joj mesta u glavnim jelima. Ponekad izgleda kao toksična prljavština koja se skupi u bazenu. Odvratno – opisao je Remzi.

Pena od hrane

VAGI GOVEDINA

Vagi (Wagyu) govedina je jedna od najfinijih i najskupljih vrsta ovog mesa. Obzirom da je prošle godine bila veoma popularna, sada se može naći u skoro svim restoranima, ali i varijacijama. Remzi smatra da je izgubila je na važnosti kada je počeo svako da je služi.

- Vagi govedina treba da se tretira sa više poštovanja. Sada gde god da odete možete probati proklete Vagi ćufte. Ne treba da se služi tako. Začinite je i ostavite malo da ostoji. Služite je u formi šnicli. Dozvolite joj da postane nešto specijalno kao što i jeste – Gordonovo je mišljenje o ovoj namirnici.

Vagi govedina

ULJE OD TARTUFA

Poslednje na listi je ulje od tartufa, koje su restorani masovno počeli da koriste u svim svojim jelima. Neki ga čak stavljaju i u makarone sa sirom, a poznati kuvar smatra to velikom besmislicom.

- Najgora stvar je ulje od tartufa. Ljudi ga koriste kao svako drugo ulje, a to je totalno pogrešno. Udaviti jelo u ulju od tarfufa je jedan od smrtnih grehova kuvanja. Ovakve stvari treba da se koriste u malim, majušnim dozama kako bi njihov kvalitet došao do izražaja – zaključuje Remzi.

Ulje od tartufa

Bez obzira na njegov oštri jezik koji obiluje psovkama, jedno je sigurno – Gordon Remzi stvarno poznaje hranu i način na koji se ona priprema. Tako da ako ikada budete hteli da spremite penu do vagi govedine sa uljem od tartufa, setite se njegovih reči. laughwink

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...