STVARNO MU IDE NA ŽIVCE: Ovo je hrana koja užasno nervira Gordona Remzija

06/02/2018

Zanimljivosti

Gordon Remzi

Svi znamo da je Gordon Remzi bez dlake na jeziku, naročito kada komentariše hranu. U intervjuu koji je nedavno dao za PopSugar osvrnuo se na tri gastronomska trenda koja su ga “mnogo živcirala” u prethodnoj godini. Naravno, svaku kritiku, prati i  obrazloženje u prepoznatljivom Remzijevom stilu.

Gordon Remzi je jedan od najpoznatijih kuvara našeg vremena, ne samo zbog svojih ukusnih i dovitljivih recepata, već i zbog toga što nema dlake na jeziku.
Mnogi tvrde da nekada preteruje, ali volimo ga baš zbog toga što je otvoren do srži. Ne možete se nasmejati njegovim sarkastičnim komentarima, a u jednom intervjuu koji je dao nedavno opisao je koji trendovi u hrani su mu mnogo skakali po živcima prošle godine.

PENA

U cilju impresioniranja gostiju i kulinarskog umeća, kuvari u poznatim restoranima pribegavaju pravljenju penastih struktura od svake vrste hrane. Ovaj trend imao je svoj vrhunac u molekularnoj gastronomiji, a poznati kuvar misli da je tamo trebao i da ostane.

- Poslednji put kada sam probao ovo bio sam u restoranu gde su mi doneli penu od koštane srži. Kada zanislim sočnu koštanu srž u tanjiru, sigurno je ne zamišljam u ovom obliku, pritom ukus je totalno upropašćen. Pena može biti zabavna na dezertima, ali nema joj mesta u glavnim jelima. Ponekad izgleda kao toksična prljavština koja se skupi u bazenu. Odvratno – opisao je Remzi.

Pena od hrane

VAGI GOVEDINA

Vagi (Wagyu) govedina je jedna od najfinijih i najskupljih vrsta ovog mesa. Obzirom da je prošle godine bila veoma popularna, sada se može naći u skoro svim restoranima, ali i varijacijama. Remzi smatra da je izgubila je na važnosti kada je počeo svako da je služi.

- Vagi govedina treba da se tretira sa više poštovanja. Sada gde god da odete možete probati proklete Vagi ćufte. Ne treba da se služi tako. Začinite je i ostavite malo da ostoji. Služite je u formi šnicli. Dozvolite joj da postane nešto specijalno kao što i jeste – Gordonovo je mišljenje o ovoj namirnici.

Vagi govedina

ULJE OD TARTUFA

Poslednje na listi je ulje od tartufa, koje su restorani masovno počeli da koriste u svim svojim jelima. Neki ga čak stavljaju i u makarone sa sirom, a poznati kuvar smatra to velikom besmislicom.

- Najgora stvar je ulje od tartufa. Ljudi ga koriste kao svako drugo ulje, a to je totalno pogrešno. Udaviti jelo u ulju od tarfufa je jedan od smrtnih grehova kuvanja. Ovakve stvari treba da se koriste u malim, majušnim dozama kako bi njihov kvalitet došao do izražaja – zaključuje Remzi.

Ulje od tartufa

Bez obzira na njegov oštri jezik koji obiluje psovkama, jedno je sigurno – Gordon Remzi stvarno poznaje hranu i način na koji se ona priprema. Tako da ako ikada budete hteli da spremite penu do vagi govedine sa uljem od tartufa, setite se njegovih reči. laughwink

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...