SUPERHRANA: Znate li za šta je sve dobro KOKOSOVO ULJE?

19/12/2016

Novosti

Po Veoma je mala grupa namirnica koje se smatraju superhranom, a kokosovo ulje je u samom vrhu te liste, kako tvrde naučnici. Preko 1.500 naučnih studija dokazalo je da je kokosovo ulje jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Tajna kokosovog ulja leži u tome što je puno zdravih masti, imenovanih kao lanac rednje masnih kiselina (MCFAs) u čijem sastavu se nalaze laurinska i kaprilna kiselina koje veoma povoljno utiču na poboljšanje celokupnog zdravlja kod ljudi. Zbog svog  jedinstvenog  sastava kokosovo ulje ima mnogo benefita po ljudski organizam, a mi izdvajamo najvažnije:

Čini vas zdravijim i mršavijim
Ako se uzima redovno, uz minimalnu korekciju ishrane, kokosovo ulje ubrzava metabolizam što je ključno za gubljenje suvišnih kilograma.

Podiže imunitet
Ovo ulje puno je laurinske kiseline – nutrijenta koji povećava imunitet organizma.

Odlično je za srce
Prepuno zdravih masti koje su dobre za srce, kokosovo ulje odličan je dodatak ishrani za sve srčane bolesnike, oni koji imaju predispoziciju da to budu, kao i za sve one koji vode računa o svom .zdravlju i preventivi.

Odličan izvor energije
Kokosovo ulje može vam pomoći da se osećate manje umorno i da spavate manje, tako što stimuliše vaš metabolizam. Takođe, korišćenje ovog ulja pomaže sportistima da postignu bolje rezultate.

Podstiče normalan rad štitne žlezde
Sastojci kokosovog ulja imaju uticaj na podsticanje normalnog rada ove bitne žlezde.

Svežija i mekša koža
Korišćenje kokosovog ulja kao losiona za mazanje, učiniće vašu kožu blistavijom ,čistijom, čvršćom i svežijom jer sadrži sastojke koji podstiču elastičnost kože i deluju umirujuće na površinske upalne procese i crvenilo.

Ubrzava regeneraciju ćelija
Kada se vaš metabolizam ubrza, ubrza se i regeneracija ćelija. To znači da će vaše telo brže zamenjivati stare ćelije, novijim i zdravijim.

Ima antivirusna, antigljivična i antibakterijska svojstva
Prepuno laurinskom kiselinom, kokosovo ulje poseduje obilje prirodnih agenasa koji mogu da utiču na smanjenje gljivica, bakterija i virusa koji izazivaju atletsko stopalo, grip, herpes i druge bolesti.

Pomaže lučenje insulina
Kokosovo ulje utiče na bolju iskorišćenost glukoze i čime se pravi balans u lučenju insulina, što može olakšati simptome i smanjiti zdravstvene rizike sa kojima se susreću dijabetičari.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...