SUPERHRANA: Znate li za šta je sve dobro KOKOSOVO ULJE?

19/12/2016

Novosti

Po Veoma je mala grupa namirnica koje se smatraju superhranom, a kokosovo ulje je u samom vrhu te liste, kako tvrde naučnici. Preko 1.500 naučnih studija dokazalo je da je kokosovo ulje jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Tajna kokosovog ulja leži u tome što je puno zdravih masti, imenovanih kao lanac rednje masnih kiselina (MCFAs) u čijem sastavu se nalaze laurinska i kaprilna kiselina koje veoma povoljno utiču na poboljšanje celokupnog zdravlja kod ljudi. Zbog svog  jedinstvenog  sastava kokosovo ulje ima mnogo benefita po ljudski organizam, a mi izdvajamo najvažnije:

Čini vas zdravijim i mršavijim
Ako se uzima redovno, uz minimalnu korekciju ishrane, kokosovo ulje ubrzava metabolizam što je ključno za gubljenje suvišnih kilograma.

Podiže imunitet
Ovo ulje puno je laurinske kiseline – nutrijenta koji povećava imunitet organizma.

Odlično je za srce
Prepuno zdravih masti koje su dobre za srce, kokosovo ulje odličan je dodatak ishrani za sve srčane bolesnike, oni koji imaju predispoziciju da to budu, kao i za sve one koji vode računa o svom .zdravlju i preventivi.

Odličan izvor energije
Kokosovo ulje može vam pomoći da se osećate manje umorno i da spavate manje, tako što stimuliše vaš metabolizam. Takođe, korišćenje ovog ulja pomaže sportistima da postignu bolje rezultate.

Podstiče normalan rad štitne žlezde
Sastojci kokosovog ulja imaju uticaj na podsticanje normalnog rada ove bitne žlezde.

Svežija i mekša koža
Korišćenje kokosovog ulja kao losiona za mazanje, učiniće vašu kožu blistavijom ,čistijom, čvršćom i svežijom jer sadrži sastojke koji podstiču elastičnost kože i deluju umirujuće na površinske upalne procese i crvenilo.

Ubrzava regeneraciju ćelija
Kada se vaš metabolizam ubrza, ubrza se i regeneracija ćelija. To znači da će vaše telo brže zamenjivati stare ćelije, novijim i zdravijim.

Ima antivirusna, antigljivična i antibakterijska svojstva
Prepuno laurinskom kiselinom, kokosovo ulje poseduje obilje prirodnih agenasa koji mogu da utiču na smanjenje gljivica, bakterija i virusa koji izazivaju atletsko stopalo, grip, herpes i druge bolesti.

Pomaže lučenje insulina
Kokosovo ulje utiče na bolju iskorišćenost glukoze i čime se pravi balans u lučenju insulina, što može olakšati simptome i smanjiti zdravstvene rizike sa kojima se susreću dijabetičari.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...