SVETOGRĐE: Ovo pivo ima u sebi POHOVANU PILETINU

28/07/2017

Zanimljivosti

Pivo i pohovana piletina

Pohovana pileća krilca uz pivo su nešto totalno mljac, mljac. Još kad ih jedete u restoranu Gladni vuk gde služe najbolja pileća krilca u Beogradu, pivo stvarno dođe kao šlag na tortu.

Pohovana piletina i pivo su neodoljiv spoj ukusa. Nema mnogo hrane koja se bolje slaže od ove kombinacije.
Neko se setio da se zapita kako bi izgledalo kada bi se ti ukusi spojili u jedan. Izgleda da ćemo saznati, pošto je pivo napravljeno od pohovane piletine upravo ugledalo svetlost dana.

Pivo sa pohovanom piletinom

Ove nedelje ričmondska pivara Virigina’s Veil Brewing u saradnji sa Evil Twin Brewing pivarom iz Njujorka plasirali su pivo pod nazivom - Fried Fried Chicken Chicken. O da, tačno je tako kao što zvuči – u smesu za pivo je pored uobičajenih sastojaka ubačena i pohovana piletina.

- Stavili smo malu količinu pohovane piletine (manje od 4%) u jednu smesu, čisto da vidimo šta ćemo dobiti. Rezultat je sjajan, pivo ima poseban šmek, ali uopšte nema ukus piletine. Veoma smo uzbuđeni kako je ovo novo pivo ispalo – izjavila je pivara Veil.

Pivo sa pohovanom piletinom

Inspiraciju za ovo pivo vlasnik Evil Twin pivare dobio je pojeo veliku količinu pohovane piletine i zalio je pivom. Tada mu je sinula ideja da proba da iskombinuje ova dva ukusa i vidi šta će dobiti.
Po rečima proizvođača pohovana piletina, iako se ne oseća, daje pivu određenu dozu mističnosti i posebnu aromu.

Pakovanje od četiri komada prodaje se po ceni od 18.50 dolara. Izgleda da su ljudi pohrlili da probaju ovo novo pivo, obzirom da je plasirano u limitiranom izdanju od 200 pakovanja od k
ojih je za manje od nedelju dana ostalo samo 26.

Još jedan primer da sve što je novo ima dobar odjek kod potrošača. Mi lično smatramo da je svetogrđe i za pivo i za pohovanu piletinu smućkati ih zajedno i iskreno se nadamo da će ovaj trend fuzije ukusa napokon prestati.

Pivare bi više trebale da se koncentrišu na to da pivo prave po tradicionalnoj recepturi i učine ga što kvalitetnijim, a ne da ga obogaćuju suludim ukusima poput pohovane piletine.
 

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...