SVI STE POZVANI: Beogradska nedelja restorana

04/10/2018

Novosti

Restoran

Beograd je poznat kao grad u kojem se dobro jede. Vrhunska hrana može da se nađe na svakom ćošku, a prestonica je puna odličnih restorana sa narazličitijim tipovima kuhinje.
Svake godine, tokom Beogradske nedelje restorana, stanovnicima Beograda i njegovim posetiocima, pruža se sjajna prilika da iskuse sve čari najboljih beogradskih restorana i probaju izvrsna jela po veoma povoljnoj ceni.
Ovaj veliki gastronomski festival traje do 1. do 7. oktobra i održava se u 50 izabranih ugostiteljskih objekta u gradu.

Tom prilikom, svi restorani koji učestvuju u Beogradskoj nedelji restorana, pružaju svojim gostima priliku da uživaju u kulinarskim kreacijama svojih šefova kuhinja po vrlo privlačnoj ceni od 1200. dinara.

Posebni jelovnici kreirani za tu priliku sastoje se od 3 jela i uključuju predjelo ili supu, glavno jelo i dezert. Pošto je cilj ovog gurmanskog festivala da predstavi koncept i jedinstvenost svakog restorana, jela koja se nađu na ovim menijima moraju biti specijaliteti sa redovnog menija restorana. Tako restorani koji učestvuju biraju jela iz svoje ponude koja najbolje karakterišu njihovu ideologiju.

U Nedelju restorana plasirali su se najbolji restorani u Beogradu, a vodila se pažnja da njihovi meniji pokrivaju širok spektar kulinarskih škola i najrazličitijih tipova kuhinja.

Prijatelji se druže u restoranu

Koncept Nedelje restorana pokrenut je 1992. godine u Njujorku. Tada je održana prva manifestacija ovog tipa, koja je posle toga postala obavezan godišnji događaj koji se proširio po celom svetu, u velikim gradovima koji mogu da pruže raznovrsnost kuhinja i kulinarskih specijaliteta.
Beograd je stvarno zaslužio da ima Nedelju restorana jer u njemu možete naći koju god vrstu hrane da poželite.

Beogradska nedelja restorana održava se pod sloganom "Svi ste pozvani", a organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre hrane da odaberu svoje favorite i krenu u pravu gastronomsku avanturu po prestonici.
Zbog velikog interesovanja, rezervacije u svim restoranima koji učestvuju su potrebne kako biste osigurali svoje mesto.

Restorani koji se izdvajaju po kvalitetu i koji treba da se nađu na samom vrhu vaše liste su:

  • Restoran Little Bay - Dositejeva 9a, odmah iza Narodnog pozorišta. Više informacija: restoran Little Bay
  • Restoran Ahh… Riba - Oblićev venac 27/2, uži centar grada. Više informacija: restoran Ahh…Riba
  • Restoran Put Oko Sveta – Omladinskih brigada 86b, Blok West 65. Više informacija: restoran Put Oko Sveta
  • Restoran Hush Hush – Karađorđeva 2-4, Stari grad. Više informacija: restoran Hush Hush
  • Restoran Kod Kapetana – Kej Oslobođenja 43, Zemunski kej. Više informacija: restoran Kod Kapetana

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...