TUŽAN KRAJ ENTONI BORDEJNA: Svet ostao bez jednog od najpoznatijih svetskih kuvara

09/06/2018

Novosti

Entoni Bordejn

Cela javnost bila je u šoku kada je juče objavljena vest da je slavni kuvar Entoni Bordejn tragično preminuo u 61. godini života.

Da stvar ude još tužnija, poznati kuvar izvršio je samoubistvo i obesio se u hotelskoj sobi u Strasburu u Francuskoj, gde je snimao seriju "Parts Unknown".

Francuske vlasti u regionu Alzas su potrvrdile da je Bordejn umro u hotelu L Šambar u Kajzerbergu, kao i da ne sumnjaju na ubistvo.

Entoni Bordejn proslavio se 2000. godine knjigom "Poverljivo iz kuhinje", koja je čitaocima otkrivala šta se dešava iza scene u kuhinjama luksuznih restorana. Veoma direktno i otvoreno u knjizi navodi i šokantne detalje iz kuhinje o korišćenju droga, između ostalog kokaina, heroina i LSD-a.

Mnogi su se upoznali sa umećem ovog kuvara putem njegove prve TV emisije "Kuvareva turneja“ koja je emitovana 2002. godine. Putujući po svetu, Entoni nam je otkrivao tajne lokalne kuhinje, načine pripremanja i neobične začine različitih zemlja.

Tri godine kasnije na Trevel kanalu počelo je emitovanje njegove druge emisije - serijala "Bez rezervacije", za koji je dobio dve Emi nagrade.

2013. godine za mrežu CNN napravio je emisiju "Nepoznati krajevi".

Oštar na jeziku i veoma vičan u svemu što radi, od pisanja proze do vođenja kulinarskih emisija, ceo svet ostao je u šoku na vest da je oduzeo sebi život. Njemu najbliži su izjavili da nije bilo nikakvih indicija da će kuvar dići ruku na sebe..

Prijatelji iz sveta kulinarstva, zabave i televizije javno su se oprostili s poznatim TV autorom.

Njegov slavni kulinarski kolega, Gordon Remzi, napisao je na Tviteru: „Šokiran sam i rastužen gubitkom Entoni Bordejna. On je doneo svet u naše domove i inspirisao mnoge da istražuju različite zemlje i kulture kroz njihove kuhinje“.

Javila se i njegova koleginica, kuvarica Najdžela Lawson: „Slomljeno mi je srce zvog vesti o smrti Tonija Bordejna. Nezamisliva tragedija za njegovu familiju i devojku. Isključujem se sa Tvitera na neko vreme“.

Mnoge druge poznate ličnosti, ali i obožavaoci podelili su svoje saučešće putem društvenih mreža.

Jedno je sigurno – svet kulinarstva pretrpeo je veliki gubitak i nikada neće biti isti bez legende Entoni Bordejna.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...