TUŽAN KRAJ ENTONI BORDEJNA: Svet ostao bez jednog od najpoznatijih svetskih kuvara

09/06/2018

Novosti

Entoni Bordejn

Cela javnost bila je u šoku kada je juče objavljena vest da je slavni kuvar Entoni Bordejn tragično preminuo u 61. godini života.

Da stvar ude još tužnija, poznati kuvar izvršio je samoubistvo i obesio se u hotelskoj sobi u Strasburu u Francuskoj, gde je snimao seriju "Parts Unknown".

Francuske vlasti u regionu Alzas su potrvrdile da je Bordejn umro u hotelu L Šambar u Kajzerbergu, kao i da ne sumnjaju na ubistvo.

Entoni Bordejn proslavio se 2000. godine knjigom "Poverljivo iz kuhinje", koja je čitaocima otkrivala šta se dešava iza scene u kuhinjama luksuznih restorana. Veoma direktno i otvoreno u knjizi navodi i šokantne detalje iz kuhinje o korišćenju droga, između ostalog kokaina, heroina i LSD-a.

Mnogi su se upoznali sa umećem ovog kuvara putem njegove prve TV emisije "Kuvareva turneja“ koja je emitovana 2002. godine. Putujući po svetu, Entoni nam je otkrivao tajne lokalne kuhinje, načine pripremanja i neobične začine različitih zemlja.

Tri godine kasnije na Trevel kanalu počelo je emitovanje njegove druge emisije - serijala "Bez rezervacije", za koji je dobio dve Emi nagrade.

2013. godine za mrežu CNN napravio je emisiju "Nepoznati krajevi".

Oštar na jeziku i veoma vičan u svemu što radi, od pisanja proze do vođenja kulinarskih emisija, ceo svet ostao je u šoku na vest da je oduzeo sebi život. Njemu najbliži su izjavili da nije bilo nikakvih indicija da će kuvar dići ruku na sebe..

Prijatelji iz sveta kulinarstva, zabave i televizije javno su se oprostili s poznatim TV autorom.

Njegov slavni kulinarski kolega, Gordon Remzi, napisao je na Tviteru: „Šokiran sam i rastužen gubitkom Entoni Bordejna. On je doneo svet u naše domove i inspirisao mnoge da istražuju različite zemlje i kulture kroz njihove kuhinje“.

Javila se i njegova koleginica, kuvarica Najdžela Lawson: „Slomljeno mi je srce zvog vesti o smrti Tonija Bordejna. Nezamisliva tragedija za njegovu familiju i devojku. Isključujem se sa Tvitera na neko vreme“.

Mnoge druge poznate ličnosti, ali i obožavaoci podelili su svoje saučešće putem društvenih mreža.

Jedno je sigurno – svet kulinarstva pretrpeo je veliki gubitak i nikada neće biti isti bez legende Entoni Bordejna.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...