UKUS SRBIJE: Najbolji tradicionalni restorani u Beogradu

26/03/2018

Zanimljivosti

Pljeskavica u restoranu Tri šešira

Beograd ima mnogo vrsta restorana, ali autentični, tradicionalni restorani nikada ne izlaze iz mode. Pogotovo oni koji svoj kvalitet održavaju decenijama.
Turisti se oduševljavaju srpskim specijalitetima, ali i domaći gosti radije biraju Karađorđevu šniclu ili sarmice sa zeljem, od pice i kineske hrane.
Tradicionalna srpska kuhinja je uživanje za sva čula, a evo i najboljih restorana u Beogradu koji svoje specijalitete prave po starim recepturama.

Tri šešira

Skadarlija je boemsko srce Beograda koje čuva tradicionalni duh minulih dana, a restoran Tri šešira je njen dragulj.
Otvoren je davne 1864. godine, bio je i ostao centralno i najbitnije mesto okupljanja beogradskih boema i predstavlja znamenitost bez koje se Beograd ne može zamisliti. Iza njegovog imena stoji zanimljiva priča, koju možete pročitati ovde.
Mnogi poznati obavezno svrate u ovaj restoran koji je tokom godina ugostio mnoga zvučna vremena.
Bez obzira na slavne goste, ovde su svi dobrodošli i ugošćeni sa najvećom pažnjom. Domaćinska atmosfera i vrhunski specijaliteti su samo jedan od razloga zašto je ovaj restoran u samom vrhu beogradskog ugostiteljstva.

Restoran Tri šešira

Restoran Sač

Kao što mu samo ime kaže, ovaj restoran je specijalizovan za slasna jela ispod sača. Pripremanje hrane ispod sača je deo tradicije srpskog kulinarstva, a restoran Sač više od decenije svojim gostima nudi najveći izbor specijaliteta nacionalne kuhinje. Skoro smo ga posetili i oduševili se njegovim prijatnom i autentičnom atmosferom, o čemu više možete pročitati ovde.
Probali smo i izuzetno jelo koje nas je oborilo sa nogu, tako da je naša topla preporuka dimljena butkica ispod sača za dvoje.

Restoran Sač

Bistro Trandafilović

Bistro Trandafilović u samom srcu Vračara predstavlja savršen spoj tradicija i modernog hedonizma.
Ovo je ujedno i prvi beogradski bistro koji datira iz 1929. godine i svojim kvalitetom opravdava titulu jednog od najboljih tradicionalnih restorana u Beogradu. To dodatno opravdava veliko iskustvo i domaćinska atmosfera ukombinovana sa sjajnim ambijentom.

Restoran Trandafilović

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...