UKUS SRBIJE: Najbolji tradicionalni restorani u Beogradu

26/03/2018

Zanimljivosti

Pljeskavica u restoranu Tri šešira

Beograd ima mnogo vrsta restorana, ali autentični, tradicionalni restorani nikada ne izlaze iz mode. Pogotovo oni koji svoj kvalitet održavaju decenijama.
Turisti se oduševljavaju srpskim specijalitetima, ali i domaći gosti radije biraju Karađorđevu šniclu ili sarmice sa zeljem, od pice i kineske hrane.
Tradicionalna srpska kuhinja je uživanje za sva čula, a evo i najboljih restorana u Beogradu koji svoje specijalitete prave po starim recepturama.

Tri šešira

Skadarlija je boemsko srce Beograda koje čuva tradicionalni duh minulih dana, a restoran Tri šešira je njen dragulj.
Otvoren je davne 1864. godine, bio je i ostao centralno i najbitnije mesto okupljanja beogradskih boema i predstavlja znamenitost bez koje se Beograd ne može zamisliti. Iza njegovog imena stoji zanimljiva priča, koju možete pročitati ovde.
Mnogi poznati obavezno svrate u ovaj restoran koji je tokom godina ugostio mnoga zvučna vremena.
Bez obzira na slavne goste, ovde su svi dobrodošli i ugošćeni sa najvećom pažnjom. Domaćinska atmosfera i vrhunski specijaliteti su samo jedan od razloga zašto je ovaj restoran u samom vrhu beogradskog ugostiteljstva.

Restoran Tri šešira

Restoran Sač

Kao što mu samo ime kaže, ovaj restoran je specijalizovan za slasna jela ispod sača. Pripremanje hrane ispod sača je deo tradicije srpskog kulinarstva, a restoran Sač više od decenije svojim gostima nudi najveći izbor specijaliteta nacionalne kuhinje. Skoro smo ga posetili i oduševili se njegovim prijatnom i autentičnom atmosferom, o čemu više možete pročitati ovde.
Probali smo i izuzetno jelo koje nas je oborilo sa nogu, tako da je naša topla preporuka dimljena butkica ispod sača za dvoje.

Restoran Sač

Bistro Trandafilović

Bistro Trandafilović u samom srcu Vračara predstavlja savršen spoj tradicija i modernog hedonizma.
Ovo je ujedno i prvi beogradski bistro koji datira iz 1929. godine i svojim kvalitetom opravdava titulu jednog od najboljih tradicionalnih restorana u Beogradu. To dodatno opravdava veliko iskustvo i domaćinska atmosfera ukombinovana sa sjajnim ambijentom.

Restoran Trandafilović

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...