UMETNIČKI DORUČAK: Lepša pržena jaja niste videli

09/01/2018

Zanimljivosti

Prženo jaje

Dvadesetogodišnja studentkinja medicine iz Meksika, Mišel Baldini, osvojila je Instagram svojom omiljenom hranom – prženim jajima. Pravljenje umetnosti od hrane nije neka novina, ali njena jaja su tako zabavna i jedinstvena da im nikone može odoleti. Koristeći samo jaja i crni tiganj, ova mlada žena napravila je više od 40 prezentacija. Njen rad uključuje rekreiranje motiva iz popularne kulture poput Ratova zvezda i Pac-Man, poznatih brendova hrane kao što je Mek Donalds i Starbucks, kao predsatvljanje celih zemalja i kontinenata od jaja.

Prženo jaje

- Sve je počelo kada sam videla jin i jang simbol napravljen od prženih jaja. Toliko mi se to svidelo da sam rešila i ja da pokušam da ga napravim. Ispalo je super, i posle toga sam dobijala ideje za druge stvari koje bih mogla da predstavim od prženih jaja – rekla je Mišel.

Iako je Mišelin prvi poduhvat od prženih jaja bio jin-jang simbol, posle toga je napravila izvanredna dela.

Pogledajte najlepša:

Doručak kod Van Goga

Jedna od najpopularnijih slika Vinsenta Van Goga je velika inspiracija među Instagram umetnicima koji koriste hranu u svojim delima. Baldini je rekreirala Zvezdano nebo tako što je prženo žumance prelila belancetom i dobila te žive, poznate linije.

Prženo jaje

MeggDonalds

Mišel je kreirala nekoliko omaža poznatih brendova, ali ovaj prikaz Mek Donaldsovog pomfrita je možda najpametnije iskorišćena upotreba prirodne boje žumanca da oživi njeno delo.

 

Eggspelliarmus!

Šta bi kolekcija umetničkih dela od hrane bila bez nekog detalja iz Hari Potera? Ovaj simbol koji se pojavljuje u sedmom delu serijala – Hari Poter i Relikvije smrti, a toliko je precizan da sumnjamo da je Mišel koristila neke čarobnjačke čini da ga napravi.

Prženo jaje

Pac-Man

Omaž jednoj od najpopularnijih arkadnih igara ikada. Sad shvatamo Pac-Mana, ovaj duh stvarno izgleda ukusno.

Prženo jaje

Njujajajork

Osim što izgleda ukusno, Njujork od jaja je i veoma zdrav obzirom da je Baldini u njegovom kreiranju koristila samo belanca, uz samo trunčicu žumanca.

Prženo jaje

iEgg

Ima malo ironije u korišćenju jaja pri kreiranju logoa inspirisanog voćem.

Prženo jaje

Zvezda smrti

Obzirom da je poslednji deo serijala dostigao ogromnu popularnost, nije ni čudo što je Mišel kreirala motiv uz Ratova zvezda – Zvezdu smrti, brod koji uništava svetove.

Pržno jaje

Jaja i kafa

Starbucks je jedan od najprepoznatljivijih brendova što se tiče jutarnjih napitaka za razbuđivanje. Njihov logo predstavljen prženim jajima stvarno izgleda neverovatno.

Prženo jaje

Zemlja jaja

Nije ni čudo što smo na meti vanzemaljaca kada naša Zemlja izgleda ovako ukusno.

Prženo jaje

Jajaste vežbe

Postoje dva načina da počnete dan – dobrim doručkom i vežbanjem. Ovde Baldini koristi prvo da oda počast drugom.

Prženo jaje

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...