UŽIVAJTE U SJAJNIM FILMOVIMA: Letnji bioskop na Vračaru

04/08/2018

Novosti

Letnji bioskop

Ovo leto u Beogradu nikako nije dosadno. Lepe manifestacije očekuju nas na svakom koraku, a zabava je u svakom kraju grada. Poput bioskopa na otvorenom nebu.

Leto, kokice, blagi povetarac, veliko platno i velike priče. Kao na filmu. I upravo tako gotovo mesec dana, do 27. avgusta na najlepšim lokacijama u gradu – platou ispred Hrama Svetog Save i na Kalemegdanu gde se održava Letnji bioskop.

Najbolji filmovi svetske produkcije koji su zaslužili da se zovu klasici su na repertoaru ovog najvećeg gradskog bioskopa svakog petka, subote i nedelje od 20:00. Repertoar je namenjen i deci i odraslima. Tokom trajanja filmske manifestacije biće prikazano ukupno 38 projekcija. 

Prohujalo sa vihoromDoktor Živago i film o životu Isusa Hrista su samo neki od naslova koje ćete retko gde gledati u društvu kao nekad. Filmovi novijeg datuma takođe na repertoaru, pa će i ljubitelji savremene kinematografije uživati u novim ostvarenjima..

Bogati prateći program velike manifestacije se organizuje svakog dana. Kulturno-edukativni sadržaji, predstave za decu, animirani i sinhronizovani crtani filmovi, tematske žurke, koncerti i kvalitetne radionice za sve generacije će biti u fokusu od ponedeljka do četvrtka, u periodu kada su filmovi na pauzi.

Uživajte na ovoj sjajnoj manifestaciji, a ako ogladnite, neki od najboljih beogradskih restorana su u neposrednoj blizini

Ukoliko odlučite da pogledate neki film na platou ispred Hrama Svetog Save, na samo par minuta kratke šetnje čeka vas sjajni restoran Trandafilović. U hladu platana starog 150 godina uživajte u najboljim jelima  srpske recepture. Prijatna domaćinska atmosfera i autentičan ambijent čuvaju tradiciju i boemski duh Beograda, a izvrsna hrana oduševiće sva vaša čula.

Za one koji žele da probaju zanimljive nove ukuse, najbolja preporuka je Caffe Restoran Cross u obližnjoj Mileševskoj ulici. Njegov eklektični meni prepun je interesantnih jela i neobičnih sastojaka. Ambijent je moderan i udoban, a prostrana bašta idealna je za uživanje u letnjim danima.

Ukoliko posetite Letnji bioskop na Kalemegdanu, restoran Atera Bussiness Suits nalazi se na samo par koraka lagane šetnje, na samom početku Knez Mihajlove. Savremeno uređen ambijent sa idealno ukombinovanim retro detaljima pravo je mesto za opuštanje dok birate neka od mnogih izvrsnih jela internacionalne kuhinje, koja se nalaze na meniju ovog restorana.

Ako ste više raspoloženi za domaću kuhinju, onda znate gde da se zaputite – u obližju Skadarliju. Najbolji beogradski restorani tradicionalne srpske kuhinje smešteni su tu, a restorani Dva Jelena, Šešir moj i Tri šešira su pravi dragulji Skadarlije.

Sve ih karakteriše izvrsna hrana spremljena po starim srpskim recepturama, besprekorna usluga i prava boemska atmosfera. Tako da koji god da izaberete da posetite, nećete se pokajati.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...