VAŠE DETE ĆE GA OBOŽAVATI: Jestivi PESAK koji se pretvara u žvaku

23/06/2017

Zanimljivosti

Deca se igraju u pesku

Kada vam pesak ulazi svuda dok ste na plaži, to može mnogo da nervira. Sve sem dece, koja će bez problema pojesti punu šaku peska.
Možda je baš zbog toga meksička kompanija Delicrea, koja je poznata po proizvodnji jestivih igračaka, odlučila da stvori jestivi pesak.

Svoj proizvod pod nazivom “Ukusni pesak” (Yummy Sand) plasirali su prošlog meseca na sajmu slatkiša i grickalica u Čikagu.

Jestivi pesak promovisan je kao hrana sa kojom deca zaista smeju da se igraju. Deca se ohrabruju da grade zamkove i druge oblike od peska, a potom ih pojedu. Žvakanjem pesak se u  ustima pretvara u žvaku.

- To je ustvari šećer sa gumastom bazom. Naš cilj je da ovim proizvodom podstaknemo kreativnost, razvijanje socijalnih veština i da ohrabrimo decu da dele i zajedno se igraju – rekla je Izabel Zavala, PR menadžer Delicrea.

Proizvod se očekuje u radnjama u Meksiku oko septembra, ali kompanija planira da osvoji i tržište Amerike. Kesica sadrži 80 grama peska i dolazi sa dečjom kanticom i lopaticom.

Jestivi pesak

Obzirom da je jestivi pesak većinskim delom šećer, nije baš najzdravija opcija, a postavlja se i pitanje koliko je higijenski.

Ipak, mislimo da je bitnije pitanje kako sprečiti onda decu da jedu pravi pesak kada odu na more?
Ako nauče da jedu jestivi pesak kroz igru, kako da im onda objasnite da ne mogu da zagrizu zamak koji su napravili na obali?

Zvuči kao zanimljiva ideja, ali izgleda da baš i nisu dobro razmislili o ovom proizvodu…

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...