VEČERA IZ KOŠMARA: Suši treba da bude svež, ali ne toliko da MAŠE IZ TANJIRA!

28/02/2018

Zanimljivosti

Suši

Japanski specijalitet suši, mnogi su prihvatili i sada je on dostupan u skoro svim zemljama sveta. Ipak, o vom delikatesu se još uvek vode prepirke.
Neki tvrde da savremeni suši ne može da se poredi sa autentičnim japanskim, drugi tvrde da je totalno nezdrav jer današnja riba sadrži mnogo žive, dok treći zastupaju tezu da ne možete da procenite da li je suši u restoranu dovoljno svež.

E, pa to u ovom restoranu nije slučaj i zasigurno možete biti sigurni da suši na tanjiru nije bajat, obzirom na to da se migolji i pokušava da pobegne iz tanjira!

Tviter je nedavno burno reagovao kada je jedan ljubitelj sušija podelio video snimak svoje večere na ovoj društvenoj mreži.
On je naručio „iki hokkigai“ i doživeo nesvakidašnje iskustvo – sastojci jela su mu mahnuli!

Oživeli suši

Inače “hokkigai" je japanski naziv za meso školjke, dok "iki" znači da je jelo pripremljeno na licu mesta od morskih plodova koji se dostavljaju živi u restoran.
Svejedno, koliko god sveži bili, nije predviđeno da gestikuliraju gostima u restoranu i beže iz tanjira.

Incident se desio u jednom od najpoznatijih japanskih lanaca restorana Sushiro, koji je ovim putem itekako opravdao svoju tvrdnju da koristi samo najsvežije namirnice.

Ipak, malo migoljenja nije bilo dovoljno da zgrozi ovog gosta. On je prvo ceo događaj snimio, postavio na Tviter, a potom pojeo sve iz tanjira, objavivši komentar da je bilo vrlo ukusno.

To se zove jak stomak...

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...