VEČERA IZ KOŠMARA: Suši treba da bude svež, ali ne toliko da MAŠE IZ TANJIRA!

28/02/2018

Zanimljivosti

Suši

Japanski specijalitet suši, mnogi su prihvatili i sada je on dostupan u skoro svim zemljama sveta. Ipak, o vom delikatesu se još uvek vode prepirke.
Neki tvrde da savremeni suši ne može da se poredi sa autentičnim japanskim, drugi tvrde da je totalno nezdrav jer današnja riba sadrži mnogo žive, dok treći zastupaju tezu da ne možete da procenite da li je suši u restoranu dovoljno svež.

E, pa to u ovom restoranu nije slučaj i zasigurno možete biti sigurni da suši na tanjiru nije bajat, obzirom na to da se migolji i pokušava da pobegne iz tanjira!

Tviter je nedavno burno reagovao kada je jedan ljubitelj sušija podelio video snimak svoje večere na ovoj društvenoj mreži.
On je naručio „iki hokkigai“ i doživeo nesvakidašnje iskustvo – sastojci jela su mu mahnuli!

Oživeli suši

Inače “hokkigai" je japanski naziv za meso školjke, dok "iki" znači da je jelo pripremljeno na licu mesta od morskih plodova koji se dostavljaju živi u restoran.
Svejedno, koliko god sveži bili, nije predviđeno da gestikuliraju gostima u restoranu i beže iz tanjira.

Incident se desio u jednom od najpoznatijih japanskih lanaca restorana Sushiro, koji je ovim putem itekako opravdao svoju tvrdnju da koristi samo najsvežije namirnice.

Ipak, malo migoljenja nije bilo dovoljno da zgrozi ovog gosta. On je prvo ceo događaj snimio, postavio na Tviter, a potom pojeo sve iz tanjira, objavivši komentar da je bilo vrlo ukusno.

To se zove jak stomak...

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...