VEČERA IZA REŠETAKA: Ovaj restoran nalazi se u strogo čuvanom ZATVORU!

01/03/2018

Zanimljivosti

Restoran koji se nalazi u zatvoru

Kako bi bili kreativni, ugostitelji stalno izmišljaju nove koncepte restorana. Ukoliko ste mislili da je restoran na skeli koja visi u vazduhu zastrašujući, onda zavirite u ovaj italijanski restoran.

Fortezza Medicea lociran je nadomak Pize, a ono što ovaj restoran čini zastrašujućim je to da se nalazi unutar strogo čuvanog zatvora.
Zatvorenici vas ne posmatraju iza rešetka dok obedujete, već su integralni deo celog restorana.

Osoblje ovog restorana služi mnogo više od izvrsnih specijaliteta južne Italije. Svaki član služi i kaznu zatvora za počinjeno teško krivično delo, poput oružane pljačke ili ubistva. Čak je i pijanista okoreli kriminalac.

Restoran u zatvoru

Iako su pod budnim okom naoružanih čuvara, malo je reći da je atmosfera malo napetija nego u običnim italijanskim restoranima.
Obroci u ovom restoranu koštaju 25 eura, a u tu cenu je uračunata besplatna čaša vina uz svako jelo.

Ukoliko ste zabrinuti da će vaš somalijer koji služi kaznu za ubistvo da uzme vaš nož i pokuša begstvo, budite bez brige – sav pribor, tanjiri i čaše su od plastike.
Kao što je slučaj sa svim drugačijim restoranima, i u ovom je veoma teško dobiti rezervaciju. Dugačka lista čekanja nije zbog preteranog interesovanja, već zbog toga što svako ko želi da večera u ovom restoranu mora da prođe rigoroznu bezbednosnu proveru u trajanju od dva meseca.

Restoran je otvoren jednom mesečno za posetioce, i predstavlja eksperiment u rehabilitaciji zatvorenika – ideja potiče od toga da se robijaši osposobe za rad u ugostiteljstvu posle odslužene kazne.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...