VEČERA IZA REŠETAKA: Ovaj restoran nalazi se u strogo čuvanom ZATVORU!

01/03/2018

Zanimljivosti

Restoran koji se nalazi u zatvoru

Kako bi bili kreativni, ugostitelji stalno izmišljaju nove koncepte restorana. Ukoliko ste mislili da je restoran na skeli koja visi u vazduhu zastrašujući, onda zavirite u ovaj italijanski restoran.

Fortezza Medicea lociran je nadomak Pize, a ono što ovaj restoran čini zastrašujućim je to da se nalazi unutar strogo čuvanog zatvora.
Zatvorenici vas ne posmatraju iza rešetka dok obedujete, već su integralni deo celog restorana.

Osoblje ovog restorana služi mnogo više od izvrsnih specijaliteta južne Italije. Svaki član služi i kaznu zatvora za počinjeno teško krivično delo, poput oružane pljačke ili ubistva. Čak je i pijanista okoreli kriminalac.

Restoran u zatvoru

Iako su pod budnim okom naoružanih čuvara, malo je reći da je atmosfera malo napetija nego u običnim italijanskim restoranima.
Obroci u ovom restoranu koštaju 25 eura, a u tu cenu je uračunata besplatna čaša vina uz svako jelo.

Ukoliko ste zabrinuti da će vaš somalijer koji služi kaznu za ubistvo da uzme vaš nož i pokuša begstvo, budite bez brige – sav pribor, tanjiri i čaše su od plastike.
Kao što je slučaj sa svim drugačijim restoranima, i u ovom je veoma teško dobiti rezervaciju. Dugačka lista čekanja nije zbog preteranog interesovanja, već zbog toga što svako ko želi da večera u ovom restoranu mora da prođe rigoroznu bezbednosnu proveru u trajanju od dva meseca.

Restoran je otvoren jednom mesečno za posetioce, i predstavlja eksperiment u rehabilitaciji zatvorenika – ideja potiče od toga da se robijaši osposobe za rad u ugostiteljstvu posle odslužene kazne.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...