VESELJE JE U VAZDUHU: Danas počinje manifestacija Dani Beograda 2018

16/04/2018

Zanimljivosti

Dani Beograda

Možda ste primetili malo veću gužvu u Beogradu danas, ali razlog je vesele prirode – počela je manifestacija Dani Beograda, koja će trajati do 19. aprila.

Na nekoliko lokacija u gradu možete uživati u raznovrsnom programu, koji nudi nešto po svačijem ukusu. Više od 50 koncerata, koncerata, izložbi, predstava, stručno vođenih tura i kvalitetan kulturno-umetnički progam obeležiće ovogodišnju manifestaciju. Program je prilagođen tako da sve generacije mogu da uživaju, od najmlađih do najstarijih.

Danas u 17h na Trgu Republike počinje muzički spektakl “Beogradski vremeplov”. Tada će umetnički ansambl Ministrastva odbrane "Stanislav Binički", predvođen dirigentom Vojkanom Borisavljevićem svirati najlepše pesme o Beogradu. Specijalni gosti na velikom koncertu su Nada Pavlović, Jelena Jovičić, Beti Đorđević, Leo Martin, Željko Samardžić, Dejan Cukić i drugi poznati muzičari.

Trg republike

Za sve koji vole istoriju i šetnje, 17. aprila možete se pridružiti pešačkim turama koje će voditi vrsni srpski istoričari. Oni će pripovedati neispričane priče o istoriji Beograda i to na licu mesta.
Javna vođenja "Da li ste znali i ovo o Beogradu" na Kalemegdanu 17. aprila će predstaviti bogatu istoriju šetnjom kroz srednjevekovni, turski, austrijski i srpski Beograd.
Najatraktivnija šetačka predavanja na otvorenom su:

  • "Beograd u XV veku - vrhunac razvoja srednjevekovnog grada na ušću Save u Dunav",
  • "Od Belgrada do Beograda: dva veka deobe",
  • "Kroz Stambol kapiju ka oslobođenju",
  • "Između dve vlasti: Beograd 1804-1867" i
  • "Kalemegdan - muzej na otvorenom".

Kalemegdan

Ako vam istorijska šetnja otvori apetit, ostanite u duhu davnih dana i prošetajte do Skadarlije na ukusan zalogaj. Uživajte u cvetnoj bašti restorana Šešir moj ili nezaobilaznoj stanici beogradskih boema – restoranima Dva Jelena i Tri šešira.

Koji god restoran da izaberete, nećete pogrešiti. Svaki je izvrstan i svaki predstavlja odlično mesto za završetak istorijske ture jer su veoma bitan deo beogradskog nasleđa, čuvari tradicije i duha minulih dana.

Restoran Šešir moj

Predstave, tribine, koncerti, izložbe fotografija, svečana dodela Nagrada grada Beograda, organizovane šetnje gradom, književni matine "Muzikom i pesmama o Beogradu", poseta muzejima uz vodiče, kvalitetan zabavno-edukativni program za decu i niz odličnih dešavanja će obeležiti Dane Beograda 2018.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...