VESELJE JE U VAZDUHU: Danas počinje manifestacija Dani Beograda 2018

16/04/2018

Zanimljivosti

Dani Beograda

Možda ste primetili malo veću gužvu u Beogradu danas, ali razlog je vesele prirode – počela je manifestacija Dani Beograda, koja će trajati do 19. aprila.

Na nekoliko lokacija u gradu možete uživati u raznovrsnom programu, koji nudi nešto po svačijem ukusu. Više od 50 koncerata, koncerata, izložbi, predstava, stručno vođenih tura i kvalitetan kulturno-umetnički progam obeležiće ovogodišnju manifestaciju. Program je prilagođen tako da sve generacije mogu da uživaju, od najmlađih do najstarijih.

Danas u 17h na Trgu Republike počinje muzički spektakl “Beogradski vremeplov”. Tada će umetnički ansambl Ministrastva odbrane "Stanislav Binički", predvođen dirigentom Vojkanom Borisavljevićem svirati najlepše pesme o Beogradu. Specijalni gosti na velikom koncertu su Nada Pavlović, Jelena Jovičić, Beti Đorđević, Leo Martin, Željko Samardžić, Dejan Cukić i drugi poznati muzičari.

Trg republike

Za sve koji vole istoriju i šetnje, 17. aprila možete se pridružiti pešačkim turama koje će voditi vrsni srpski istoričari. Oni će pripovedati neispričane priče o istoriji Beograda i to na licu mesta.
Javna vođenja "Da li ste znali i ovo o Beogradu" na Kalemegdanu 17. aprila će predstaviti bogatu istoriju šetnjom kroz srednjevekovni, turski, austrijski i srpski Beograd.
Najatraktivnija šetačka predavanja na otvorenom su:

  • "Beograd u XV veku - vrhunac razvoja srednjevekovnog grada na ušću Save u Dunav",
  • "Od Belgrada do Beograda: dva veka deobe",
  • "Kroz Stambol kapiju ka oslobođenju",
  • "Između dve vlasti: Beograd 1804-1867" i
  • "Kalemegdan - muzej na otvorenom".

Kalemegdan

Ako vam istorijska šetnja otvori apetit, ostanite u duhu davnih dana i prošetajte do Skadarlije na ukusan zalogaj. Uživajte u cvetnoj bašti restorana Šešir moj ili nezaobilaznoj stanici beogradskih boema – restoranima Dva Jelena i Tri šešira.

Koji god restoran da izaberete, nećete pogrešiti. Svaki je izvrstan i svaki predstavlja odlično mesto za završetak istorijske ture jer su veoma bitan deo beogradskog nasleđa, čuvari tradicije i duha minulih dana.

Restoran Šešir moj

Predstave, tribine, koncerti, izložbe fotografija, svečana dodela Nagrada grada Beograda, organizovane šetnje gradom, književni matine "Muzikom i pesmama o Beogradu", poseta muzejima uz vodiče, kvalitetan zabavno-edukativni program za decu i niz odličnih dešavanja će obeležiti Dane Beograda 2018.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...