VIDIMO SE NA PIJACI: Beogradski Noćni Market stiže u grad

08/10/2018

Zanimljivosti

Beogradski No'ni Market

Beogradski Noćni Market je manifestacija koja se već tradicionalno održava na beogradskim pijacama u večernjim satima, nekada i nekoliko puta godišnje.

Pored najboljih pijačnih prodavaca na tezgama izlažu i najbolji restorani, mladi dizajneri, proizvođači delikatesa, umetnici, vinarije i ostali ugostitelji. Tako gradske pijace na dan održavanja ovog događaja postaje ujedno najveći restoran i najveća umetnička izložba pod otvorenim nebom.

Svi posetioci ovog gurmanskog užitka imaće mogućnost da uživaju u dobroj hrani, zabavi, muzici i interesantnim rukotvorinama, što uobičajeni večernji izlazak pretvara u potpuno novo iskustvo.
Ovo je sjajna prilika i za male porodične radionice, zanatlije, dizajnere i umetnike, koji će izlagati svoje proizvode, da upoznaju posetioce sa svojim radom.

Beogradski Noćni Market

16. Beogradski Noćni Market pod nazivom "Jesenji Noćni Market" održava se 12. oktobra na “Kalenić” pijaci. Zbog potreba manifestacije, pijaca će tog dana raditi do 12h, a kapije će ponovo biti otvorene u 18h kada počinje ovaj jedinstveni muzičko-gastronomski festival u kome će posetioci moći da uživaju do ponoći.
Ovaj veliki događaj u samom srcu Vračara okupiće više od 150 izlagača.
Neobična manifestacija koja objedinjuje ljubav prema hrani, muzici i umetnosti postala je jedan od omiljenih događaja u Beogradu. Do sada je posetilo više od 300.000 ljudi svih generacija koji su uživali u raznovrsnoj ponudi i neponovljivoj zabavi.

Ako do sada niste bili na Beogradskom Noćnom Marketu, ovo je idealna prilika da ga posetite i uživate u isprobavanju zanimljivih delikatesa, muzici uličnih svirača, bendova, di džejeva i interesantnim rukotvorinama domaćih dizajnera i umetnika.

Inače, ova manifestacija stvorena je u cilju predstavljanja i ostvarivanja novih poslovnih prilika malim proizvođačima i mladim kompanijama, stvaranju zanimljivog iskustva svim posetiocima, ali i povećanja popularnosti gradskih pijaca, kao tradicionalnih mesta okupljanja i „kupovine sa dušom“.

Ukoliko vam poseta Beogradskom Noćnom Marketu i degustacija raznih đakonija otvori apetit, u blizini se nalaze neki od najboljih beogradskih restorana koje možete posetiti.

Restoran Trandafilović

Ukoliko vam poseta ovoj manifestaciji na pijaci otvori apetit za domaćom kuhinjom, zaputite se u restoran Trandafilović koji se nalazi nedaleko od Kalenić pijace.
Ovaj restoran spada u jedne od najboljih restorana u Beogradu, alli i u jedan od najstarijih. Napravljen 1921. godine, restoran Trandafilović već decenijama održava svoj kvalitet na najvišem nivou i postao je jedno od kultnih mesta bez kojih se Vračar ne može zamisliti.
Ovde možete probati autentične specijalitete srpske narodne kuhinje, spremljene po tradicionalnim recepturama. Kada god se uželite pravih domaćih knedli sa šljivama, šnenokli i sjajnih kuvanih jela, restoran Trandafilović je idealno mesto za vas.

Restoran Trandafilović

Restoran Caffe Cross
Obzirom na to da Beogradski Noćni Market nudi veoma različite ukuse, možda poželite i da večeru nastavite sa nekim inovativnim specijalitetima. Tu restoran Cross stupa na scenu, pošto njegov kelektični meni nudi sjajne kombinacije ukusa.
Boravak u njegovom veselom i zanimljivo dekorisanom ambijetu uvek popravlja raspoloženje, a njegova ukusna hrana garantovano mami osmeh na lice. Pored velikog broja internacionalnih specijaliteta on nudi i mnogo interesantnih jela koje sigurno niste probali do sada. Kada ste već u tom kraju, iskoristite priliku i osetite pravu rapsodiju ukusa koje restoran Croos nudi.

Caffe restoran Cross

Restoran Bevanda

Za sve ljubitelje ribe i morskih specijaliteta, Vračar krije jedno kultno mesto koje je najbolje za ove specijalitete - restoran Bevanda.

Već skoro dve decenije, ovaj restoran gradi svoju tradiciju kao jedan od najboljih ribljih restorana u Beogradu. Njegov kvalitet u potpunosti opravdava njegovu reputaciju, pa je restoan Bevanda jedan od retkih lokala u kome možete probati zaista provereno svežu ribu i morske plodove.
Restoran se snabdeva namirnicama iz jadranskog, sredozemnog i jonskog mora koje svakodnevno avionom stižu pravo iz ribarskih mreža u kuhinju Bevande, gde ih vrsni kuvari pretvaraju u jela neodoljivog ukusa.
Kad želite da se podsetite mora, ovaj restoran podsetiće vas na šetnje pored obale i primorske konobe, a njegovi ukusni specijaliteti očaraće sva vaša čula.

Restoran Bevanda

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...