Vina u KONZERVAMA postaju sve popularnija

22/08/2018

Zanimljivosti

Vino u konzervi

Za ljude koji od alkohola samo piju vino, staklena ambalaža nije baš praktična. Nije baš pogodna za izlete, piknike ili roštiljanje u prirodi kao pivo u konzervama. Da ne pominjemo da otvaranje vina sa pampurom može da bude veoma naporno.
Kako i olakšali vinopijama širom sveta, pre par godina na tržištu su se pojavila vina u konzervama. Ovaj proizvod nije zainteresovao potrošače i skupljao je prašinu na rafovima, dok je prodaja ila veoma slaba. Ipak, izgleda da se svest potrošača promenila, pošto vino u konzervama postaje sve traženjija roba.

Forbs je objavio podatke da je prodaja konzerviranog vina ne samo značajno porasla, već se to desilo u periodu kada je prodaja vina generalno slabija. U vreme kada je prodaja vina u staklenoj ambalaži stagnirala, prodaja konzerviranog vina povećana je za čak 43%.

Praktična ambalaža izgleda da je napokon masovno prihvaćena, a najveći rast prodaje zabeležen je tokom letnjih meseci. Verovatno su potrošači uvideli da je mnogo jednostavnije nositi vino u konzervama na plažu, nego krhke staklene flaše.

Vina u konzervama

Iako je mišljenje da vino u konzervama nije kvalitetno, to je daleko od istine. Naravno, nije svako konzervirano vino dobro, ali vinarije sada prilaze ljudima koji piju vino sa obe strane. Dok neke vinarije pakuju vino u konzerve samo da bi pratile trendove, ozbiljni vinski brendovii se takođe okreću ovoj vrsti ambalaže. To znači da možete uživati u izuzetno kvalitetnom vinu iako ono dolazi u konzervi. Kao i kod vina u staklenoj ambalaži, kvalitetnija vina u konzervi su znatno skuplja od onih lošijeg kvaliteta.
Iako je porast prodaje vina u konzervama dobar znak da potrošači sve više prihvataju ovo piće u netradicionalnoj ambalaži, vreme će pokazati da li je ovo budućnost vina.
Mada, i da jeste, sumnjamo da će tradicionalno vino u staklenoj flaši ikada biti zamenjeno vinom iz konzerve.

Vino

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...