Vinarija iz regiona odnela SREBRO na svetskom takmičenju u Francuskoj

20/03/2018

Novosti

Belo vino

Takmičenje Chardonnay du Monde je manifestacija na kojoj se bira najbolje vino sorte šardone. Održava se svake godine u renomiranoj vinariji instituta Paster u regionu Burgundija u Francuskoj. Ovogodišnje takmičenje je bilo jubilarno, dvadesetpeto po redu.

Među mnogim takmičarima našla se i poznata vinarija iz našeg regiona – makedonski Tikveš.

Ova vinarija još jednom je potvrdila svoj kvalitet time što su njena vina Domaine Lepovo Chardonnay i Chardonnay Special Selection osvojila srebrne medalje.

Ogroman uspeh u veoma oštroj konkurenciji od 679 vina iz 39 zemalja sveta. Vina su ocenjivana su od strane 300 međunarodnih eksperata za ovu sortu, od kojih je polovina iz Francuske.

- Dobijanje tako prestižnih nagrada u zemlji, domovini sorte šardone izuzetno je priznanje za kvalitet vina vinariji Tikveš. Sa druge strane, to je još jedan dokaz da ljubitelji vina i u Makedoniji mogu da uživaju u kvalitetnim vinima svetske klase i da budu ponosni na njih - izjavio je generalni direktor vinarije Tikveš, Radoš Vukićević.

Belo vino

Vinarija Tikveš dobitnik je mnogih prestižnih nagrada.

Prošle godine, vrhunska i autentična vina ove vinarije osvojila su 25 medalja i priznanja na tri prestižna vinska takmičenja koja su se održala u Londonu i Briselu. Na ovim takmičenjima, Tikveš je osvojio 1 zlatnu, 9 srebrnih i 12 bronzanih medalja, dok su tri vina dobila specijalna priznanja za kvalitet. Time je dobio status najnagrađivanije vinarije u Jugoistočnoj Evropi.
Ovogodišnje priznanje na takmičenju u Francuskoj, možda je i najbitnije za vinariju. Uzeti srebro za najbolji šardone u domovini vina i zemlji specijalizovanoj za ovu sortu, veliko je dostiguće ove regionalne vinarije.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...