Vinarija iz regiona odnela SREBRO na svetskom takmičenju u Francuskoj

20/03/2018

Novosti

Belo vino

Takmičenje Chardonnay du Monde je manifestacija na kojoj se bira najbolje vino sorte šardone. Održava se svake godine u renomiranoj vinariji instituta Paster u regionu Burgundija u Francuskoj. Ovogodišnje takmičenje je bilo jubilarno, dvadesetpeto po redu.

Među mnogim takmičarima našla se i poznata vinarija iz našeg regiona – makedonski Tikveš.

Ova vinarija još jednom je potvrdila svoj kvalitet time što su njena vina Domaine Lepovo Chardonnay i Chardonnay Special Selection osvojila srebrne medalje.

Ogroman uspeh u veoma oštroj konkurenciji od 679 vina iz 39 zemalja sveta. Vina su ocenjivana su od strane 300 međunarodnih eksperata za ovu sortu, od kojih je polovina iz Francuske.

- Dobijanje tako prestižnih nagrada u zemlji, domovini sorte šardone izuzetno je priznanje za kvalitet vina vinariji Tikveš. Sa druge strane, to je još jedan dokaz da ljubitelji vina i u Makedoniji mogu da uživaju u kvalitetnim vinima svetske klase i da budu ponosni na njih - izjavio je generalni direktor vinarije Tikveš, Radoš Vukićević.

Belo vino

Vinarija Tikveš dobitnik je mnogih prestižnih nagrada.

Prošle godine, vrhunska i autentična vina ove vinarije osvojila su 25 medalja i priznanja na tri prestižna vinska takmičenja koja su se održala u Londonu i Briselu. Na ovim takmičenjima, Tikveš je osvojio 1 zlatnu, 9 srebrnih i 12 bronzanih medalja, dok su tri vina dobila specijalna priznanja za kvalitet. Time je dobio status najnagrađivanije vinarije u Jugoistočnoj Evropi.
Ovogodišnje priznanje na takmičenju u Francuskoj, možda je i najbitnije za vinariju. Uzeti srebro za najbolji šardone u domovini vina i zemlji specijalizovanoj za ovu sortu, veliko je dostiguće ove regionalne vinarije.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...