Vreme je za praznične kolače, ali SREBRNE KUGLICE za ukrašavanje IZBEGAVAJTE u širokom luku

23/12/2017

Zanimljivosti

Kolači

Praznični duh vlada Beogradom, a uskoro će i nova 2018. godina da nam zakuca na vrata. Tradicionalno, praznici ne mogu da prođu bez bogate trpeze, pečenja, sarmi, ruske salate, i mnogobrojnih kolača i torti.

Ovo je period u kome se svi pomalo opuste i ne paze na ishranu, ali nema ništa lošeg ni u tome – ići ćemo na dijetu posle praznika.

Iako možda ne pazite koliko kolača jedete, potrebno je da pripazite koje kolače jedete. Tačnije, kako su oni ukrašeni.

Mafin
Srebrne jestive kuglice svakoj torti daju novogodišnju čar, ali one uopšte nisu zdrave i mogu dovesti do ozbiljnih problema.
Mnogi ih i ne jedu, ali ima i onih koji jednostavno obožavaju da ih krckaju zubima.
Ukoliko se nalazite u ovoj drugoj grupi, trebalo bi da pripazite jer je Američka agencija za hranu (FDA) je još davne 1996. godine upozorila da se ove kuglice nikako ne jedu već da se samo koriste kao ukras.

Jestive srebrne kuglice

Iako one nisu od ravog srebra, presvučene su metalom, a to može biti veoma opasno ako se unese u većim količinama. Naš organizam je svakodnevno izložen manjim količinama raznih metala koje nesvesmo unosimo kroz vodu i hranu, ali većina prođe kroz naš sistem bez negativnih posledica.

Obzirom da ih već unosimo svakodnevno ne znajući, ne moramo telo bombardovati novim izvorima metala poput ukrasnih kuglica za kolače.

One stvarno lepo izgledaju, i možda je zanimljivo krckati ih, ali od njih naš organizam nikako nema korist, a može imati štetu, pogotovo ako je već prezasićen teškim metalima.

Uostalom, ništa ne izbija plombu ili krunicu bolje od tvrde ukrasne kuglice, pa razmislite kako će biti teško naći zubara u novogodišnjoj noći ili za Božić, pre nego što ih pojedete.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...