VREME JE ZA SLADOLED: Napravite domaći, a zdrav od samo 2 sastojka!

27/05/2017

Zanimljivosti

Domaći sladoled

Leto je pred vratima, mada je i ovo takozvano „proleće“ već pretoplo. Toplo vreme donosi i želju za rashlađenjem, a ima li šta bolje od sladoleda?

Ipak, mnogo ljudi je u zadnje vreme netolerantno na laktozu ili zbog sopstvenih razloga izbegava mleko, a mnogi vode računa i o unosu šećera kojim su kupovni sladoledi veoma bogati.

To ipak ne znači da morate da se okanete ove poslastice. Napravite je sami, brzo i jednostavno od zdravih sastojaka.
Sve što vam je potrebno je blender, banana i bobičasto voće po izboru – šumsko voće, jagode, maline, borovnice, šta najviše volite.

Iseckajte banane, stavite ih u blender i dodajte drugo voće. Ukoliko vam blender nije dovoljno jak, slobodno stavite malo vode ili kokosovog mleka kako bi se lakše samlelo – neće uticati na ukus.

Kada sve izblendirate, dobićete gušću smesu koju potom prespite u plastičnu činiju i stavite u zamrzivač.

Pošto se dobro učvrsti i ohladi, izvadite kugle kašikom za sladoled (može iobičnom), stavite u staklenu činijicu i voala – eto zdravog i domaćeg sladoleda od samo dva sastojka!

Domaći sladoled

Ukus je odličan, a tačno znate šta ste stavili u njega.
 

JOŠ JEDNA CAKA: Ukoliko volite baš ledene sladolede, možete napraviti sladoled i smo od npr. limuna. Napravite malo jaču limunadu, po potrebi dodajte šećer i prespite je u plastičnu, četvrtastu činiju i stavite u zamrzivač. Kada se malo stegne, ubodite u poluzaleđenu smesu štapiće. Pošto se skroz zamrzne, izvadite činiju, nožem isecite kocke oko štapića i dobićete ledeni sladoled na štapiću.

Domaći sladoled na štapiću

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...