VRHUNAC BESMISLA: Verujete li da postoji NAJSKUPLJI LED na svetu?

26/06/2018

Zanimljivosti

Viski sa ledom

U vrelim letnjim danima, piće rashlađeno ledom je uvek dobrodošlo osveženje. Kada sunce upeče, led pruža preko potrebno hlađenje, a tako je jednostavan.
Možda vam se čini da su te kockice zamrzute vode najjeftinija stvar na svetu. I u većini slučajeva, bili biste u pravu.
Ipak, postoji led od čije cene ćete da se smrznete.

Žurke i proslave bogatih i slavnih zahtevaju da sve bude ekskluzivno, pa čak i led. Zbog toga je kalifornijska kompanija Gläce Luxury Ice Co proizvela specijalan led za ovu ciljnu grupu.
Ovaj luksuzni led dizajniran je da se ubacuje u premijum pića, a kesa od 50 kockica košta basnoslovnih 325.50 dolara.
Iako su preskupi, kompanija tvrdi da se ovaj led mnogo sporije topi, kao i da je veoma zdraviji od običnog leda.

Gläce Luxury Ice Co led pruža minimalno razblaživanje pića uz maksimalno hlađenje. Kompanija tvrdi da je led potpuno bezukusan kako ne bi pokvario ukus pića.

Najskuplji led na svetu

Dok većina ljudi rado puni plastične kalupe za led česmovačom kako bi imali spremno osveženje u vrelim danima, kompanija Gläce Luxury Ice Co kaže da taj način pravljenja leda nije dobar za zdravlje.

- Tradicionalni plastični kalupi i mašine za pravljenje leda prave led od vode sa česme. Ta voda je veoma prljava i led, osim što je nezdrav ima i specifičan ukus, koji kvari ukus pića – tvrde čelnici kompanije.
Njihov led pravi se od najčistije filtrirane vode i ne sadrži nikakve nečistoće u sebi.

Najskuplji led na svetu

Svaki komad ovog leda ručno je isklesan od bloka leda teškog 136kg i oblikovan u savršen oblik kocke ili sfere. Led u obliku sfere može da hladi piće 20 do 30 minuta, dok kockicama ovog luksuznog leda treba do 40 minuta da se rastope. Kao i dobro vino, kompanija preporučuje da se led ostavi da “diše” nekoliko minuta pre nego što se sipa piće preko njega.

Najskuplji led na svetu

Obzirom na to da čist led možete napraviti i ako upotrebite flaširanu vodu umesto one sa česme, čini nam se da je ovaj led potpuno bespotreban. Ipak, obzirom da se ovaj proizvod prodaje sjajno, izgleda da bogati i oni željni dokazivanja ne dele ovo mišljenje.
Još jedan primer da svaka roba ima svog kupca, i da dok je ovaca biće i vune.
Moramo skinuti kapu ovoj kompaniji koja se dosetila kako da dobro unovči jednu od najjeftinijih stvari na svetu.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...