ZA DVE KUGLE MOŽETE DA KUPITE AUTO: Ovo je najskuplja kugla SLADOLEDA na svetu!

03/03/2017

Zanimljivosti

Sladoled

Kao i sve ostalo, i sladoled je poskupeo. I dok ljudi gunđaju da kugla sladoleda dostiže cenu i do 100 dinara u našoj zemlji, to je za druge zemlje prejeftino. Tako nije neubičajeno da  kugla sladoleda u Italiji košta 2e, u Francuskoj 3e, ili u Njujorku preko 4 dolara. Ako se tome dodaju razni prelivi ili organski šlag na bar dve kugle sladoleda, cifra lagano može da pređe dvocifren broj.

Složićete se da je za sladoled to previše novca.

Sladoled

A šta onda reći za najskuplji sladoled na svetu koji košta 817 dolara. Po kugli!

Može se naći Scoopi kafeu u Dubaiju, gradu poznatom po tome što sve mora da bude najgrandioznije, najluksuznije i najskuplje, pa čak i sladoled.
Ovaj najskuplji sladoled na svetu zove se Crni dijamant. Crni dijamant sastoji se od jedne male kugle sladoleda od vanile sa Madagaskara, prelivene italijanskim tartufima, iranskim šafranom i jestivim 23 karatnim zlatnim ljuspicama, a služi se u činiji marke Versaće koju možete da zadržite. A ko još jede jednu kuglu sladoleda, tako da bi za normalnu porciju od 2-3 kugle Crnog dijamanta mogli da kupite dobar polovan auto.

Sladoled Crni dijamant

Do sada su prodata samo dva Crna dijamanta, ali vlasnik Scoopi kafea Zubin Doshi ne brine. Kako je naveo u svom intervjuu za časopis Arabian Bussines, on tvrdi da će “inspirativni potrošači u Dubaiju, rado platiti ovu cenu za superioran proizvod”.
Šta da kažemo, mi bismo drugačije nazvali nekog ko je spreman i “inspirisan” da da tolike pare za kuglu sladoleda, ali izgleda da svaka roba nađe svog kupca..

Sladoled Crni dijamant

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...