Za prave ljubitelje BELOG LUKA: U ovom restoranu svako jelo sadrži ovu namirnicu, čak i VINO

23/06/2018

Zanimljivosti

Beli luk

Beli luk je začin bez kog su neka jela prosto nezamisliva. Možda ne miriše najsjajnije, ali njegov neodoljiv ukus preovladava u svim kuhinjama sveta.
Pripisuju mu se i neka magijska svojstva, poput verovanja da odbija negativnu energiju i crnu magiju. Tako se od davnih vremena veruje da beli luk odbija vampire i štiti od njihovog ugriza.
Bilo da verujete u babske priče i sujeverja ili ne, jedno je sigurno – beli luk je izuzetno zdrav i trebalo bi da se jede svakodnevno.
Da ne pominjemo samo kako od najprostijeg jela pravi vrhunski specijalitet.

Iako beli luk potenciraju kuvari širom zemaljske kugle, jedan restoran otišao je korak dalje.
Restoran The Stinking Rose koji se nalazi u Beverli Hilsu, služi samo jela sa belim lukom.

Jelo restorana The Stinking Rose
Ovaj restoran je raj za ljubitelje ove vrste luka, a na njegom meniju nalazi se preko 50 specijaliteta sa belim lukom. U velikoj većini ovih jela, beli luk je čak i glavni sastojak.

- Beli luk je multikulturalan. Nalazi se u evropskoj, nordijskoj, azijskoj kuhinji. Koju god zemlju da posetite, naći ćete beli luk u jelima.  – Dante Serafini, suvlasnik ovog neobičnog restorana.

Restoran The Stinking Rose ima još jednu lokaciju i nalazi se u San Francisku. Zajedno, ova dva restorana godišnje potroše preko 50 tona belog luka.
Apsolutno svako jelo u ovim restoranima sadrži u sebi beli luk ili je marinirano u njemu. Tako možete probati školjke punjene belim lukom, škampe, ribu i sve ostale vrste mesa u marinadi od belog luka. Pire-krompir uopšte ne sadrži krompir, već se sastoji od 100% pasiranog belog luka.

Jelo restorana The Stinking Rose
Ako vam to nije dovojno luka, uz svaku porciju dobijate činiju belog luka u ulju sa začinskim biljem.
Svako jelo lepo će se uklopiti sa vinom, koje se takođe pravi od belog luka.

Malo je reći da je ovaj restoran raj za sve ljubitelje ove namirnice. Pritom, sigurni smo da niko ko često obeduje u njemu nema problema sa prehladom i gripom, pošto se beli luk smatra prirodnim antibiotikom.
Ipak, samo ime restorana sugeriše kako ćete izaći iz njega - kao smrdljiva ruža.

Jelo restorana The Stinking Rose

 

 

 

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...